Barcelona har været igennem en sand rutchebanetur, da klubbens legende Xavi Hernández er blevet fyret som træner. I stedet har tyske Hansi Flick taget over. Det har været en tumultarisk periode med interne stridigheder og mistillid mellem Xavi og præsident Joan Laporta.

Fra Følelsesmæssig Forlængelse Til Fyring

Tidligere på året meddelte Xavi, at han ville forlade klubben efter denne sæson. Alligevel blev han overbevist af Laporta om at blive, men kun for at blive fyret kort tid efter. Xavi udtalte sig offentligt om klubbens økonomiske problemer og behovet for en større ændring i angrebet, hvilket irriterede Laporta.

Det skriver ESPN.

Selvom Xavi havde ført Barcelona til en LaLiga-titel sidste sæson, var Laporta aldrig fuldstændig overbevist om hans evner som træner. Tyske Hansi Flick, som tidligere har haft stor succes med Bayern München, var allerede i gang med at lære spansk og forberede sig på rollen som Barça-træner.

Indre Spændinger Og Spillermanagement

Xavi og klubbens ledelse havde forskellige meninger om, hvordan spillerne skulle håndteres. Xavi ønskede en større overhaling i angrebet, men dette skabte spændinger, især omkring spillere som Robert Lewandowski og Vitor Roque. Lewandowski, repræsenteret af agenten Pini Zahavi, som også repræsenterer Flick, havde stor indflydelse på Laporta. Roque blev hentet til klubben for 31 millioner euro, men Xavi mente, at hans udvikling ville være bedre tjent med en lejeaftale næste sæson.

Flicks Ankomst

Hansi Flick, som Laporta har haft øje på siden 2021, blev anset som en omkostningseffektiv løsning, da han var uden arbejde efter at være blevet fyret som tysk landstræner. Flicks agentforhold til Zahavi, samt Laportas beundring for den tyske trænerskolestil, gjorde ham til en oplagt kandidat.

Efter Xavis fyring har Barcelona nu bekræftet, at Flick har skrevet under på en to-årig kontrakt til en værdi af omkring 22 millioner kroner. Xavi har sagt, at han accepterer beslutningen, men har ikke uddybet årsagerne til sin afgang. Laporta har endnu ikke kommenteret offentlig på fyringen.