I en intens Premier League-kamp på St. James’ Park, sikrede Everton sig et vigtigt point i kampen for overlevelse, da de spillede 1-1 mod Newcastle United.

Kampen bød på drama til det sidste, hvor Dominic Calvert-Lewin blev Evertons redningsmand med en scoring fra straffesparkspletten i de sidste minutter.

Everton kom bagud efter 15 minutters spil, da Alexander Isak udnyttede en dybdebold og med et velplaceret skud sendte bolden i nettet. Med den scoring blev Isak historisk. Det kan du læse om her.

Trods en udfordrende start og en annulleret scoring for Newcastle efter VAR-gennemsyn, viste Everton karakter og kæmpede sig tilbage i kampen.

Manager Sean Dyche havde foretaget fire ændringer i startopstillingen i forhold til sidste kamp, hvilket inkluderede Vitalii Mykolenko, Ashley Young, Idrissa Gana Gueye og Beto. Disse ændringer skulle vise sig at være afgørende, da Everton i anden halvleg lagde et massivt pres på Newcastle.

Everton havde flere gode muligheder for at score, men det var først i de døende minutter, at chancen for udligning for alvor bød sig.

Efter et indlæg i straffesparksfeltet blev Ashley Young nedlagt, og efter VAR-gennemsyn blev der dømt straffespark.

Calvert-Lewin udviste stor ro og sendte bolden i nettet, hvilket sikrede Everton det ene point.

Kampens afslutning var nervepirrende med chancer til begge hold, men ingen af siderne formåede at finde netmaskerne igen.

Resultatet efterlader Everton med et vigtigt point i kampen for at undgå nedrykning.