I en hæsblæsende og underholdende første semifinale i Oddset Pokalen stod slaget mellem FC Nordsjælland og AGF, hvor aarhusianerne trak det længste strå med en sejr på 3-2.

Kampen, der blev afviklet på FC Nordsjællands hjemmebane, bød på alt, hvad hjertet begærer af intensitet, drama og spektakulære mål.

AGFs sydafrikanske Gift Links åbnede ballet med et brag af et mål, der uden tvivl vil blive husket som en kandidat til årets mål i dansk fodbold.

Fra omkring 20 meters afstand sendte han bolden op i det lange hjørne med en kraft, der efterlod alle måbende.

Du kan se målet her.

FC Nordsjælland lod sig dog ikke kue og svarede hurtigt igen. Marcus Ingvartsen, der var tilbage i startopstillingen, spillede en central rolle, da han elegant fandt Ibrahim Osman, som udlignede til 1-1.

Men AGF var ikke færdige endnu. Før pausen bragte Tobias Bech igen gæsterne foran efter et hjørnespark.

Anden halvleg fortsatte, hvor den første slap, med chancer og intensitet fra begge hold. FC Nordsjælland kæmpede for en udligning, og Andreas Schjelderup leverede varen med et smukt frispark, der gjorde det til 2-2.

Men det var AGFs dag.

Frederik Tingager, i sin 150. kamp for klubben, blev matchvinder med et hovedstødsmål, der sikrede aarhusianerne et godt udgangspunkt inden returkampen.

Kampen var ikke uden kontroverser. FC Nordsjælland troede, de havde udlignet til 3-3, men målet blev annulleret for et frispark.

Til sidst blev FC Nordsjællands Oliver Villadsen udvist efter sit andet gule kort, hvilket satte punktum for en dramatisk aften.

Returkampen spilles på AGFs hjemmebane, Ceres Park, den 11. april.