Efter sommerferien har du formentlig set det sidste til Morten ”Duncan” Rasmussen – i hvert fald på den inderste side af kridtstregerne. Angriberen har nemlig annonceret, at han stiller fodboldstøvlerne på hylden efter sommerferien.

Den høje angriber indstiller dermed en karriere som har budt på adskillige udlandseventyr og 17 kampe i den rødhvide bluse for A-landsholdet.

Duncan er dog på ingen måde færdig med fodboldgerningen, og vil fremadrettet fortsætte med at arbejde med sin sport.

Fortsætter som træner i FC Midtjylland

Selvom det ikke bliver til flere professionelle fodboldkampe for Duncan, er det fortsat fodbolden som trækker i angriberen, hvorfor han efter sommerferien kan skrive angrebstræner for FC Midtjylland på CV’et.

”Værdierne i FC Midtjylland er fantastiske, og både personligt og familiemæssigt var det en pragtfuld tid, da jeg var i klubben sidst, så både jeg og min familie ser meget frem til at vende tilbage”, siger Morten ”Duncan” Rasmussen i en pressemeddelelse fra FCM.

Sportschef Svend Graversen uddyber og fortæller, at Morten kommer til at arbejde på tværs af aldersgrupper. Duncan kommer således til at stå for angrebstræningen hos Midtjyllands U17 og U19, ligesom han også skal hjælpe spillerne i superligatruppen.

”Vi har en ambition om at være førende på specialisttræningen i dansk topfodbold, hvilket vi understreger yderligere med ansættelsen af ”Duncan”, fortæller sportschefen i pressemeddelelsen.

En lang karriere som spiller er forbi

Imens Morten ”Duncan” ser frem mod det næste nye kapitel i sit liv, kan han samtidig se tilbage på en karriere som har bragt ham rundt omkring – ikke blot i Danmark, men også i udlandet, hvor angriberen har spillet både fast og som lejesvend.

Den nu 34-årige fodboldspiller og kommende træner, startede karrieren som professionel hos barndomsklubben AGF, hvor det blev til 103 kampe, inden Brøndby stod klar med en kontrakt. Det blev til 4 år i de blågule farver, hvor ”Duncan” er noteret for 44 mål i 84 kampe.

Efter succesen i Superligaen skete der det som ofte sker for danske spillere, nemlig at udlandet kalder. Skotske Celtic fik øje på den danske angriber, og kunne i 2010 præsentere ham som ny spiller på Celtic Park i Glasgow. Det store udenlandske gennembrud lod dog imidlertid vente på sig, og et lejeophold til henholdsvis tyske FSV Mainz 05, danske Aab og tyrkiske Sivasspor, var ikke nok til bevise trænerstaben om, at der skulle være en fast plads i startopstillingen i Celtic, hvorfor ”Duncan” måtte vende næsen tilbage mod Danmark efter to år i Skotland.

Her stod FC Midtjylland klar med en kontrakt som resulterede i 4 år for ulvene. Opholdet i den midtjyske fodboldklub har tilsyneladende gjort så stort indtryk på Morten ”Duncan”, at han har valgt at fortsætte karrieren som angrebstræner i klubben.

Ikke alle vælger at blive indenfor sporten

Selvom mange tidligere professionelle fodboldspillere vælgere at blive indenfor sporten ved at indtage en rolle udenfor banen, er det ikke altid den vej det går for alle. Der er nemlig eksempler på spillere, som vælger en noget alternativ tilværelse efter endt karriere.

Den tyske målmand Tim Wiese, som flere måske husker fra sin tid i Werder Bremen, eller måske VM-slutrunden i 2010, hvor Wiese var reserve, har ikke droppet sport. Fodboldbanen er dog blevet skiftet ud med en wrestling ring. Den tidligere tyske keeper har kastet sig over en karriere som professionel wrestler.

Tak til Temptations

Ovenstående artikel er produceret med støtte fra Temptations, der hjælper danskerne til et sjovere sexliv. På Temptations finder du alverdens guides til sexlegetøj og meget andet.