EFL udtrykker bekymring over ny tv-aftale i Premier League

I en officiel pressemeddelelse udtrykker EFL sine bekymringer om den nye tv-aftale i Premier League, som de mener, kan komme til at have en negativ indflydelse og sågar true fremtidens fodboldpyramide.

LÆS OGSÅ: Har før ønsket United-skifte: Solskjær meldes interesseret

Det kommer efter, at tv-aftalen for nylig er blevet forlænget mellem Premier League og tv-rettighedshavere fra BT, Sky og Amazon.

The Guardian erfarer, at den nye tv-aftale har en værdi svarende til 4,8 milliarder pund – 41 milliarder danske kroner – hvilket skulle være på niveau med den seneste aftale.

I aftalen findes der dog et led, hvor Premier League er forpligtet til at videregive 100 millioner pund til nedre lag i fodboldpyramiden, herunder kvindefodbold, amatørfodbold samt klubberne i den tredjebedste række og nedad.

Bekymringerne, som EFL udtrykker, er blevet bygget på, at det ikke ser ud til, at “faldskærms-modellen” kommer til at forsvinde. Det er modellen, der dækker over, at de klubber, som rykker ud af Premier League, vil modtage store summer i op til tre sæsoner efter, at man rykkede ned.

Det kan have stor indflydelse, da nedrykkerne fra Premier League kan ende med at modtage op til ti gange så mange penge, som de andre klubber, der er Championships faste inventar.

LÆS OGSÅ: Medie: Messi har bedt sine folk finde bolig i Paris

Dette mener EFL kan være et stort problem, hvorfor de altså nu anklager Premier League for at bidrage til at skævvride ligasystemet i England.