Nu brydes i tavsheden i kølvandet på aftalen, der så sent som i går så dagens lys.

Der er løbet meget vand i åen for Brøndby i indeværende sæson. 

Det kommer i kølvandet på et par flotte sæsoner fra Vestegnen – men denne sæson har bestemt ikke været at skrive hjem om. 

For selvom spillet på banen er lysnet gennem sæsonen, så har Brøndby for alvor stjålet overskrifterne uden for banen. 

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage før det stod sort på hvidt, at Jan Bech løftede sløret for, at udenlandske ejere, der går under navnet GFH havde købt sig til aktiemajoriteten i klubben. 

Og det var til stor utilfredshed for en lang række af de mest inkarnerede fans, der ikke lagde skjul på, at de vil boykotte stemningen indtil en værdiaftale havde set dagens lys. 

Men nu ser det for alvor ud til, at der enighed mellem Fanafdelingen og GFH’s indtog i klubben. 

En værdiaftale har nemlig så sent som i dag set dagens lys. 

Det fremgår på Brøndbys hjemmeside torsdag. 

Her fremgår det desuden, at aftalen er todelt, hvor den ene er juridsk bindende, mens den anden er formuleret som en hensigtserklæring. 

Nedenfor kan du se en række punkter fra aftalen. Punkter der alle skal være med til at sikre fremtiden for klubbens nuværende udtryk. 

– Brøndby IF vil fortsat spille i gul og blå, medmindre andet er påkrævet af Divisionsforeningen eller i henhold til love eller regler (f.eks. vedrørende farver på tredjetrøjer).

– Brøndby IF vil ikke skifte klubnavn eller -logo.

– Administrative medarbejdere i Brøndby IF skal have deres arbejdssted og den daglige ledelse i Brøndby Kommune, medmindre medarbejderne arbejder hjemmefra eller lignende.

Og nu har formand for Fanafdelingen Lars B. Petersen brudt tavsheden og delt ærlige ord i kølvandet på den nye aftale. Her lægger han ikke skjul på, at der er ingen automatik i, at stemningen vender tilbage til stadion – men han fortæller samtidig, at han har store forhåbninger til, hvad det kan blive til:

“Det er to separate processer, som vi også har været ude og sige tidligere. Der er ingen automatik i, at hvis den her aftale bliver stemt hjem, at det så løser alle andre problematikker, som vi har”, fortæller han til bold.dk og fortsætter:

“Det tilbyder en formaliseret ramme med nogle gode bindinger, der gør, at vi kan bevare Brøndbys integritet fremadrettet, og vi kan sikre klubbens bæredygtighed på den lange bane”.

Og her benytter han lejligheden til og understrege sort på hvidt, at han har store forhåbninger til, hvad det kan blive til.