Hele Danmarks Kasper Schmeichel blev valgt fra af én særlig grund.

Hvis man spoler tiden tilbage til januar, så måtte den tyske storklub Bayern München sande, at de skulle vinke farvel til deres førstemålmand, Manuel Neuer, resten af sæsonen.

Det skete i kølvandet på en skiulykke, hvor det så dagens lys, at den tyske landsholdskeeper havde brækket benet.

Og i den forbindelse skulle Bayern ud og investere i en ny førstemålmand.

Her florerede der en del rygter om hvorvidt den danske landsholdsmålmand kunne skrive under med tyskerne frem til sommer – men Bayern valgte i stedet at gå med rivalens målmand, Yann Sommer, der slog sine folder i Borussia Mönchengladbach.

Men angiveligt var det danskerens navn, der toppede ønskelisten.

Der var dog et bestemt krav fra den daværende cheftræner, Julian Nagelsmann, hvis Bayern-eventyr for kort tid siden lakkede mod enden, der satte en stopper for handlen.

Det løfter det tyske medie Kicker sløret for.

Han havde nemlig i sinde, at hente en tysktalende keeper, og det krav rimede ikke ligefrem på den evigt populære Kasper Schmeichel.

Derfor rettede tyskerne også hurtigt blikket mod næste mand på listen, Yann Sommer, der i skrivende stund er førstemålmand på et haltende Bayern München-hold.

Den danske landsholdskeeper kan dog glæde sig over, at han for alvor har bidt sig fast på de franske fans læber efter en sløj start.