Erik ten Hag står over for en stor opgave, der lige nu synes næsten umulig at løse.

Manchester United var engang definitionen på succes i engelsk fodbold. Nu er klubben plaget af økonomiske problemer og har en gæld på svimlende 8,7 milliarder danske kroner.

Da Erik ten Hag overtog styringen af klubben, fik han en spillertrup, der var sammensat af flere forskellige managers. Der var ikke nogen klar strategi eller sammenhæng i indkøbene.

Det skyldtes delvist fraværet af en sportschef, der kunne have sikret en mere ensartet tilgang til spillerindkøb og -udvikling.

Mange af spillerne hæver enorme lønninger, hvilket gør det vanskeligt for Manchester United at få dem ud af vagten.

Det er ikke kun økonomiske og organisatoriske udfordringer, som Erik ten Hag også måttet navigere i. Tilføj også komplekse personalesager med højt profilerede spillere som Cristiano Ronaldo, Mason Greenwood, Antony og Jadon Sancho.

Samlet set har det tilføjet et stort pres på en allerede presset situation.

Mediernes dækning af Manchester United adskiller sig markant fra andre klubber. Alle forhold sammensat fik flere til at fortælle Erik ten Hag, at han aldrig ville kunne opnå succes i klubben:

“Alle sagde til mig: ‘Du kan ikke få succes i det job’. De sagde, at det var umuligt. Mig? Jeg ville have udfordringen. Jeg vidste, at det ikke ville blive nemt, men det var sådan en fantastisk klub med sådan en fantastisk fanbase,” fortæller Ten Hag i et interview med United We Stand.

Indtil videre er det begrænset med succes til Erik ten Hag, der stadig kæmper for at holde styr på alle dele af det sportslige i Manchester United.

Tror du Erik ten Hag er den rette mand til jobbet?