Christian Eriksen, der fik et hjertestop på banen under EM i 2021, er klar til at spille ved EM 2024. Den danske playmaker er blevet udtaget til landsholdet af Kasper Hjulmand, hvilket markerer et bemærkelsesværdigt comeback efter hans uheld for tre år siden.

Det skriver Al Jazeera.

Eriksen, nu 32 år, er blandt de 26 spillere, der skal repræsentere Danmark i Tyskland, hvor holdet skal møde Slovenien, England og Serbien i Gruppe C. Hjulmand udtrykte tilfredshed med sin trup, selvom han nævnte, at det er svært at skuffe spillere, der drømmer om at deltage i turneringen.

Under EM 2021 fik Eriksen hele verden til at holde vejret, da han kollapsede på banen i Parken i Københavns åbningskamp mod Finland. Efter at have fået indopereret en hjertestarter, vendte han tilbage til professionel fodbold. Eriksen vil spille en central rolle på midtbanen, mens Andreas Skov Olsen fra Club Brugge overtager hans tidligere position på højrekanten.

Manchester United-spilleren Rasmus Højlund og Brentfords Mikkel Damsgaard, der tog over som kreativ kraft efter Eriksens kollaps, er også med i truppen. Damsgaard har haft en udfordrende sæson, men Hjulmand ser stadig stort potentiale i ham. AC Milans forsvarsspiller Simon Kjær er også udtaget, trods nylige skadesproblemer.