Erling Haaland har udtrykt utilfredshed med en bestemt fodboldregel, som han finder forvirrende og gerne så ændret.

På trods af en sæson, der har budt på personlige udfordringer, herunder en fodskade, der holdt ham ude af spil i 12 kampe, har Haaland formået at nette 19 gange i 24 optrædener.

Men det er ikke hans imponerende måltotal, der har fået ham til at tage bladet fra munden i en nylig episode af Manchester Citys officielle podcast.

Haalands hovedpine? Indkast. Den norske landsholdsspiller mener, at reglerne omkring indkast er forvirrende og foreslår en simplificering af disse. “Det, som frustrerer mig, er indkast. Det ville jeg ændre. Bare hav to hænder på bolden,” siger Haaland og tilføjer, at der bør indføres en specifik tidsramme for udførelsen af indkast, samt at spillere ikke bør tillades at tage ekstra meter, når de udfører dem.

Han foreslår, at der gives en markering på banen, hvorfra indkastet skal tages.

Haaland indrømmer endda, at han ikke er fuldstændig klar over de nuværende regler for indkast, men pointerer, at det ikke bør have betydning, hvordan bolden kastes, så længe begge hænder er på bolden.

Denne kommentar fra Haaland har vakt opmærksomhed og kan måske sætte gang i en diskussion om regelændringer i fodboldverdenen.