Everton FC er i fuld gang med at lede efter nye investorer, efter at en aftale med den amerikanske investeringsgruppe 777 Partners ikke blev til noget. Klubbens ejer, Farhad Moshiri, havde i september indgået en aftale om at sælge sin 94% andel til 777 Partners, som også ejer andele i klubber som Genoa og Hertha Berlin. Men det amerikanske firma kunne ikke opfylde Premier Leagues økonomiske krav for overtagelsen.

Det skriver Businessday NG

Store Økonomiske Udfordringer

Siden han blev majoritetsaktionær i 2016, har Moshiri investeret over 500 millioner pund i nye spillere, men med begrænset sportslig succes. Everton står nu overfor muligheden for at skulle sælge nogle af deres vigtigste spillere for at undgå økonomisk sammenbrud, da gælden hober sig op.

Derudover har prisen for den nye stadion ved Bramley-Moore Dock, der skal åbne i 2025, steget til en svimlende 700 millioner pund. Klubben har lidt store økonomiske tab, næsten 400 millioner pund mellem 2019 og 2023.

Fremtiden for Everton

Trods de økonomiske udfordringer, planlægger Everton at fortsætte som normalt, mens de arbejder med Blue Heaven Holdings for at finde den bedste løsning for fremtidig ejerskab.

“Aftalen mellem 777 Partners og Blue Heaven Holdings Limited om salg og køb af majoritetsaktierne i klubben udløb i dag,” udtalte Everton.

Klubbens bestyrelse anerkender den betydelige økonomiske støtte, 777 Partners har ydet de seneste måneder, og takker dem for dette.

Everton, en af Englands mest historiske klubber, har vundet ni mesterskaber i den øverste liga. Dog har de ikke vundet nogen større trofæer siden 1995, og deres sidste Premier League-titel kom i sæsonen 1986/1987.

Udsigt til Salg af Stjernespillere

I britiske medier spekuleres der i, at Everton måske bliver nødt til at sælge nogle af deres stjernespillere denne sommer for at undgå administration på grund af de voksende gældsproblemer. Everton forlængede deres 70-årige ophold i den engelske topklasse denne sæson, trods de fik fratrukket otte point for at overtræde Premier Leagues økonomiske regler.