Esbjerg fB kan snart få en ny stor amerikansk investor.

David Warren, erhvervsmand fra New York, har udvist en betydelig interesse for at overtage aktiemajoriteten i den traditionsrige vestjyske fodboldklub.

Warrens firma, Headway Football, har lagt to forskellige købstilbud frem, som begge søger et tæt samarbejde med de nuværende amerikanske ejere og den lokale styregruppe.

David Warren har brugt den sidste uge på at undersøge klubben nærmere gennem besøg og møder i Esbjerg. Hans formål har været at danne sig et klart billede af klubbens potentiale og infrastruktur, herunder især akademiet og træningsfaciliteterne.

Warren, der er 60 år og selv aktiv fodboldspiller og dommer, understreger vigtigheden af den lokale forankring.

Investoren, der primært har beskæftiget sig med ejendomsinvesteringer gennem sit firma DW Partners, har længe haft et ønske om at engagere sig i europæisk fodbold.

Det var gennem en tidligere bekendt fra Esbjerg, Michael Kalt, at Warren først fik øje på EfB. Efter sit besøg er han overbevist om, at klubben opfylder alle de kriterier, han ser som afgørende for en succesfuld investering.

I en tid, hvor EfB står midt i en juridisk rekonstruktionsproces, ser Warrens tilbud ud til at komme på et kritisk tidspunkt.

Han har formuleret en klar strategi for samarbejde, hvis han får muligheden, og har allerede fremlagt sin investeringsplan til de nuværende rekonstruktører og kreditorer. Han håber på en afklaring senest i næste uge, når skifteretten i Esbjerg skal tage stilling til klubbens fremtid.