Rivaliseringen mellem Cristiano Ronaldo og Lineol Messi var på sit højdepunkt, da begge spillere spillede i La Liga for henholdsvis Real Madrid og Barcelona.

Imidlertid er der blevet lagt en dæmper på tingenene, efter Ronaldo besluttede at skrive kontrakt med Juventus i 2018. Det reducerede nemlig antallet af opgør, hvor de to verdensstjerner skulle stå ansigt til ansigt med hinanden.

På trods af edn store konkurrence mellem dem som atleter, har Ronaldo vist, at der ingen fjendtlighed er mellem dem. Det gjorde han i 2019, da han ved en Champions League-begivenhed antydede, at de skulle spise middag sammen.

Messi sagde, at han “naturligvis” ville acceptere Ronaldos tilbud om middag. Ligeledes understregede han, at han ikke “har noget problem” med den ikoniske portugisiske stjerne.

“Vi er muligvis ikke venner, da vi aldrig har delt et omklædningsrum, men jeg møder ham altid til prisuddelinger, og der er ikke noget problem,” har argentineren udtalt til spanske Sport.

“Vi talte faktisk med hinanden i ganske lang tid ved seneste show.”

“Jeg ved ikke, om der bliver en middag, da jeg af åbenlyse grunde ikke ved, om vores veje vil mødes. Vi har hver især vores eget liv og vores egne forpligtelser. Men jeg accepterede selvfølgelig invitationen.”

Så, hvis der ingen problemer er mellem Messi og Ronaldo, hvorfor insisterer nogle fans fortsat på at råbe “Messi! Messi” efter Ronaldo?

Hvorfor?

Kot sagt, så synger fans “Messi! Messi!” efter Ronaldo i et forsøg på at opnå en reaktion. Enten for at distrahere ham i hans spil, eller for at gnide salt i såret, når tingenen ikke går, som han vil have det.

Valget af netop Messis navn er selvfølgelig åbenlys: de to spillere har domineret fodboldlandskabet i snart to åriter, og har konkurreret med hinanden om både mål og priser

I løbet af de 10 år fra 2008 til 2017 vandt Ronaldo og Messi faktisk fem Ballon d’Or hver. Messi bragt sig dog foran Ronaldo, da han vandt den sjette Ballon d’Or i 2019.

Mens han muligvis er blevet mere blød på hans ældre dage, var Ronaldo eftersigende drevet af et ønskke om at klare sig bedre end Messi i en ekstrem grad.

Derfor prøver fodboldfans, som råber Messis navn efter Ronaldo at udnytte den rivalisering og tidligere store fokus på Messi.

Sker oftest i landholdskampe

Tilråbene er selvfølgelig rettet direkte mod Ronaldo, men de sker oftest når spiller for det portugisiske landshold. Her er det ofte fans fra mindre lande, der forsøger at trænge ind under huden på ham.

Der er flere eksempler på dette, hvilket bl.a. inkluderer Portugals kampe mod Bosnien-Hercegovina ved EM 2012-kvalifikationen, Danmark ved EM 2021, Albanien ved EM 2016-kvalifikationen, samt Luxembourg ved EM 2020-kvalifikationen.

Desuden blev han også udsat for denne type tilråb ved Club World Cup i 2017 i et opgør mod Al-Jazira, da han stadig tørnede ud for Real Madrid.

Messi-tilråbene har endda fulgt Ronaldo til Italine, hvor flere Lazio-fans forsøgte at få en reaktion fra ham, efter at de besejrede Juventus i Suppercoppa Italiana i 2019.

Angriberen reagerer ofte på tilråbene, og som regel er hans tilgang at opmuntre dem, men han er også hurtig til at henvende sig til dem, når han scorer, ved ironisk at bukke øret eller fortælle sine modstandere, at de skal være stille.