28-årige Faty Papy døde under tragiske omstændigheder, da han fik et hjerteanfald midt under en kamp.

Faty Papy, der spillede for Malanti Chiefs i Swaziland, døde under en fodboldkamp i det lille afrikanske kongerige, da hans hold spillede mod Green Mamba på Killarney Stadium. Den 28-årige burundianer kollapsede midt på banen efter 15 minutter og fik hurtigt lægehjælp og blev øjeblikket kørt på hospitalet, men det var ikke nok til at redde ham, som Marca skriver. 

Dødsfaldet skyldtes et hjertestop, og dagen forinden havde Faty Papy fortalt i et interview med en lokalavis, at han havde helbredsmæssige problemer. Den 28-årige midtbanespiller fik også et anfald under en venskabskamp, da han spillede for sydafrikanske Wits i Johannesburg tilbage i 2015. 

Papy stoppede i Wits i september 2016, netop fordi der var usikkerheder forbundet med hans hjertesygdom. Men efterfølgende fortsatte han sin karriere, da han – som Goal skriver – insisterede på, at hans helbredssituation ikke skulle stoppe ham i at spille fodbold

Faty Papy var også med på Burundis landshold, der kvalificerede sig til Africa Cup of Nations , som går i gang senere på året. Planen var, at han skulle være en del af truppen, når landsholdet spiller sin første kamp mod Egypten. 

Papy har også været forbi europæisk fodbold, hvor han var på kontrakt i tyrkiske Trabzonspor fra 2008 til 2011. Her nåede han dog aldrig at spille kampe for holdet i den bedste tyrkiske række. 

På Twitter har en lang række afrikanske fodboldspillere været ude at begræde det tragiske dødsfald. Sydafrikanske Diane Klate, der spiller i Chippa United, har blandt andet skrevet om sin tidligere holdkammerat:

”Ked af at høre, at Faty Papy er død. Det var en fornøjelse at spille sammen med ham. Må hans sjæl hvile i fred i paradis. Tanker og bønner til Fatys familie.”