For første gang i klubbens 120-årige historie kan Bayer Leverkusen kalde sig tyske mestre i fodbold.

Med en imponerende 5-0 sejr over Werder Bremen på hjemmebane sikrede Leverkusen sig mesterskabet, selvom der stadig er fem runder tilbage af Bundesligaen. Denne bedrift markerer et historisk øjeblik i tysk fodbold, idet det afbryder Bayern Münchens dominans, der har vundet mesterskabet de sidste 11 sæsoner i træk.

Under ledelse af træner Xabi Alonso har Leverkusen vist en formidabel form denne sæson. Klubbens triumf blev understreget i søndagens kamp, hvor spillet flød, og målene nærmest regnede ind over Werder Bremen.

Allerede fra kampens start dominerede Leverkusen banespillet, og efter 25 minutters spil blev den første scoring sat ind på tavlen. Offensivspilleren Jonas Hofmann blev nedlagt i feltet, og efter VAR-tjek fik angriber Victor Boniface chancen fra straffesparkspletten og omsatte sikkert til scoring.

Den anden halvleg blev en demonstration af Leverkusens overlegenhed.

Midtbanespilleren Granit Xhaka sendte et drøn af sted og scorede til 2-0 med et skud placeret i det lange hjørne.

Kort tid efter fordoblede Florian Wirtz føringen med en præcisionsskud, der sendte bolden i netmaskerne. Wirtz var ikke færdig og fuldendte sin imponerende indsats med at score to yderligere mål, hvilket gav ham et hattrick og cementerede hans status som en af kampens helt store profiler.

Jublen var ikke til at tage fejl af, da dommeren fløjtede kampen af, og fansene, trods tidligere advarsler, løb ind på banen for at fejre deres helte. Med denne sejr har Leverkusen ikke alene sikret sig titlen som tyske mestre, men også skrevet et nyt kapitel i klubbens og tysk fodbolds historie.

Leverkusens præstation denne sæson har været intet mindre end fremragende, og det står klart, at under Alonsos ledelse kan holdet nå nye højder i de kommende sæsoner. Med så mange runder tilbage er spændingen nu, om Leverkusen vil fortsætte deres dominerende spil og sætte nye rekorder i Bundesligaen.