Fra den kommende sæson træder et nyt stort tiltag til i Superligaen.

Hvis du var blandt dem, der var stor tilhænger af, at kampene til VM varede op mod 110 minutter, så er der god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Fra den kommende sæson står det nemlig sort på hvidt, at der bliver lagt flere minutter til kampene.

Det har set dagens lys, så sent som i dag.

Og det falder da også på et tørt sted for en passioneret fodboldfan, der ikke kan frustreres mere end når vedkommende ser spillere trække tiden ude på plænen.

Men nu er det også slut.

Superligaen tager nemlig forbehold mod de uproduktive minutter mellem start- og slutfløjtet, skriver B.T.

Fra den kommende sæson og frem, vil der blive lagt ekstra lang tillægstid til Superliga-kampene.

Eksperimentet blev for første gang set under VM i Qatar sidste år, og nu bliver de nye tiltag også indført herhjemme.

De danske dommere vil inkludere mere tid til kampene i forbindelse med for eksempel scoringer eller skader. Fans og spillere skal derfor blive hurtigere til at juble færdigt, når bolden ryger i nettet. Det er nemlig tid der ellers bare bliver placeret et andet tidspunkt under kampen.

Fans på tribunerne eller hjemme i sofaen skal gøre sig klar på, at de traditionelle 90 minutters spilletid plus få minutters ekstra spilletid, nu kan komme til at vare eksempelvis 116 minutter, som var tilfældet under en række kampe ved sidste års VM:

“I kampe med mange mål vil der godt kunne opstå et scenarie, hvor der bliver lagt omkring ti minutter til en halvleg”, fortæller Michael Johansen, der er dommerformand i Dansk Boldspil-Unions dommerudvalg, og fortsætter:

“Det er normalt med tre-fire minutters tillægstid på grund af udskiftninger, skader og tidsudtræk. Derfor skal der ikke mange mål til, før der opstår en del mere tillægstid med den her fortolkningsændring”.

Der er seks runder tilbage i den nuværende Superliga-sæson, inden det fra næste sæson og fremover bliver ekstra lange kampe.