At hade modstanderholdets spillere, var en måde at motivere sig selv, fortæller Ryan Giggs om sin tid i Manchester United, hvor ærkerivalerne i flere år var fra Arsenal. 

I slutningen af 90’erne og i begyndelsen af 00’erne var det oftest Manchester United og Arsenal, der kæmpede om det engelske mesterskab.

En rivalisering, der førte til en række legendariske opgør mellem de to klubber, hvor særligt duellerne mellem Roy Keane og Patrick Vieira står tilbage som de mest intense.

Nu fortæller en anden af Uniteds profiler fra dengang, at han egentlig ikke brød sig om de fleste af Arsenals spillere. Af forskellige grunde, siger Ryan Giggs til Daily Mail.

”Jeg brød mig ikke om Arsenal. Jeg brød mig ikke om Vieira, fordi han spillede beskidt og slap afsted med mord. Jeg brød mig ikke om Petit, fordi han havde langt hår. Jeg brød mig ikke om Bergkamp, og jeg fortalte mig selv, at Eric Cantona var bedre. Jeg brød mig ikke om Pires, selvom han er vældig flink, hvis man møder ham i dag. Dengang ville jeg ikke engang kigge på dem, jeg kendte dem ikke, og det ville jeg heller ikke. Jeg ville ikke tillade mig selv at lære dem at kende,” siger waliseren om de tidligere profiler i Arsenal. 

Når han hadede Arsenals spillere, var det en måde at motivere sig selv på, fortæller han til den engelske avis. 

”Det var vigtigt at få den der intense antipati ind i hovedet. Det var ren og skær motivation. Inderst inde vidste vi, at det handlede om den rivalisering, der betød alt for os dengang. Det var en større rivalisering, end den vi havde med Liverpool på det tidspunkt,” siger Ryan Giggs. 

I perioden 1996 til 2004 løb de to klubber med samtlige Premier League-titler. Arsenal vandt i 1998, 2002 og 2004, mens United vandt de resterende år.