Den tidligere Chelsea-manager Graham Potter er blevet sat i forbindelse med en mulig ny rolle som cheftræner for den hollandske fodboldklub Ajax.

Dette sker efter Potters afgang fra Chelsea, hvor hans tid blev præget af udfordringer under klubbens nye ejerskab.

Ajax, som for tiden ligger på en skuffende femteplads i Eredivisie, ser i Potter en mulig kandidat til at føre klubben tilbage til toppen af hollandsk fodbold.

Potter er kendt for sin evne til at transformere de klubber, han har stået i spidsen for, herunder svenske Östersund og engelske Brighton.

I Östersund førte han klubben til utrolige højder, og hos Brighton gjorde han bemærkelsesværdige taktiske fremskridt. Disse præstationer har ikke gået ubemærket hen trods en mindre vellykket periode hos Chelsea.

Det skriver The Guardian.

Hos Ajax ville Potter kunne implementere en spillestil, der både er attraktiv og effektiv, hvilket stemmer godt overens med klubbens traditioner for at udvikle talenter og spille underholdende fodbold. Ajax’ historie og status som en af de førende klubber i Holland gør det til en attraktiv destination for en træner med Potters ambitioner.

Det er en vigtig tid for Ajax, som står ved en potentiel korsvej.

Valget af Potter kunne signalere en ny æra for klubben, hvor ambition om at genindtage toppositionerne i både national og europæisk fodbold er i højsædet. Potter har vist, at han ikke kun kan stabilisere et hold, men også drive det fremad gennem nytænkning og taktisk klogskab.