Så snart det i maj blev offentliggjort, at Massimiliano Allegri ikke ville vende tilbage i næste sæson, startede spekulationerne om, hvem der ville være Juventus’ nye træner. Selvom Allegri hjalp holdet med at vinde hele fem italienske mesterskaber på blot fem sæsoner, så nåede de aldrig en sejr i Champions League. Grunden til Allegris afsked er fortsat ukendt, men tabet mod Ajax i kvartfinalen kunne have noget med beslutningen at gøre. Siden har der cirkuleret rygter om, at Manchester City-manageren Pep Guardiola ville forlade det engelske hold for at blive Juventus’ nye træner. En løn på 20 millioner euro om måneden kunne dog ikke overbevise den spanske legende om at rykke over til italienerne.

Guardiola er allerede én af de højst betalte fodboldtrænere i verden, så det var vigtigere for ham at blive i Premier League, hvor selskabet er i top. Guardiola nyder en hverdag blandt nogle af verdens bedste fodboldspillere, dygtigste managers samt mest populære fodboldhold. Takket være den solide globale fanbase, er Premier League den mest sete fodboldliga i verden: milliarder følger med, når ligaen bliver broadcastet i knap alle lande. I år var stadionerne i England over 95% fyldt for syvende sæson i træk, mens over 70% af englænderne fulgte med på TV. 

Den store entusiasme strækker sig til den virtuelle verden, hvor englænderne er glade for at satse på alt fra deres yndlingshold til deres favoritspiller. Den seneste rapport fra maj 2019 viser, at Storbritanniens spilleindtægt (GGY) for gambling lå på 14,5 milliarder britiske pund eller 121,4 mia. kr. for året der gik. Til sammenligning, så var den samlede bruttospilleindtægt for det danske spilmarked 9,7 mia. kr. i 2018. Online underholdning hitter især under fodboldkampe, så Premier League er én af de største grunde til, at markedet for væddemål er så stort i Storbritannien.

Når man tager Premier Leagues historie, overraskelser, rekorder, spillere, stil, stadioner og spænding i betragtning, så er det ikke overraskende, at Guardiola har valgt at afvise Juventus’ gavmilde tilbud. I stedet kan holdet glæde sig til Maurizio Sarri, som forlader Chelsea til fordel for sit hjemland. Den nye Juventus-træner har udtalt, at skiftet er et skridt op i karrieren og at han ser frem til udfordringen. Efter at have hjulpet Chelsea med at vinde tredjepladsen i denne sæson, har Sarri ikke samme problem med at forlade Premier League som Guardiola. Frank Lampard kommer højst sandsynligt til at tage over som manager for Chelsea-klubben. Både fansene og bookmakers stemmer i hvert fald på den tidligere engelske fodboldspiller og nuværende træner for Derby.  

Det bliver spændende at se, hvilke ændringer der ellers er i horisonten for Juventus under Sarris 3-årige kontrakt. Sarri har tidligere vist begejstring for Christian Eriksen, som Tottenham ville være klar på at sælge for omkring 670 mio. kr. Én ting er i hvert fald sikker: alle beslutninger, som bliver taget af den nye Napoli-fødte Juventus træner bliver for at vinde alle kampe. ”Vind, overtal, underhold og vis resultater,” bliver ifølge Sarri strategien for Juventus.