Fodboldsæsonen 2018/19 bød på en masse overraskelser og fantastisk fodbold, ikke mindst i Champions League, hvor vi sjældent har været vidne til så mange sensationer og kampafgørelser i slutminutterne. De store ligaer var nok mere forudsigelige, men det bliver interessant at se om en sommerpause og et transfervindue kan ændre på dette.

I denne guide vil vi tage et tidligt kig på, hvad der meget vel kan være i vente for fodboldinteresserede, når de store ligaer så småt begynder i august måned, og vi får skudt en ny fodboldsæson i gang.

Overraskelser og underholdning i Europa

2018/19 udgaven af Europas fornemmeste klubturnering Champions League var en fantastisk en af slagsen. Efter flere år med spansk dominans, var de engelske hold omsider tilbage på toppen, og Liverpool endte som mestre i en ren engelsk finale mod Tottenham. Sidstnævnte hørte nøjagtig som et forrygende og velspillende Ajax-mandskab til blandt de helt store overraskelser i turneringen, hvor mastodonter som Juventus og Real Madrid blev lagt ned i årets løb.

I år er der igen mange om buddet. De forsvarende mestre må regnes blandt favoritterne, mens Guardiolas Manchester City hungrer efter det trofæ, de trods massiv dominans i England, endnu ikke for alvor har været tæt på at nå. Juventus hører også til det øverste selskab i sæson 2 med Cristiano Ronaldo på holdet, mens Lionel Messi og FC Barcelona ønsker revanche for sidste års semifinalenederlag til de senere mestre.

Derudover må rekordindehaverne fra Real Madrid, der har haft en travl sommer, hvor de bl.a. har hentet Chelsea-stjernen Eden Hazard, regnes som en kandidat til titlen, ligesom de tyske mestre fra Bayern München altid blander sig deroppe af. 

Kan City tage 3 på stribe?

I England har trofæet ellers skiftet hænder hvert år siden Manchester United vandt de tre gange i træk mellem 2006 og 2009. I år får bysbørnene fra Manchester City mulighed for at gøre dem kunststykket efter, da de allerede sidste år brød denne tendens og genvandt mesterskabet i imponerende stil.

Bare et enkelt point efter de lyseblå fandt vi dog Liverpool, der om nogen tørster efter Premier League-trofæet, de trods deres glorværdige historie aldrig har formået at vinde siden ligaens introduktion i 1992/93-sæsonen. Liverpool vil utvivlsomt gå 100% efter at bringe trofæet til Anfield, og det ventes at blive en direkte duel mellem de to hold.

Chelsea, Tottenham, Arsenal og Manchester United udgør den resterende del af det der bliver kaldt ”the big 6”, men det er mere end tvivlsomt om nogen af dem for alvor får noget at sige i kampen om mesterskabet.

Kampen om den spanske trone

Også i Spanien bliver der kamp om titlen. Mens Real Madrid har domineret Champions League, har deres evige rivaler FC Barcelona domineret den spanske La Liga, hvor de er blevet kåret som mestre i 4 af de seneste 5 sæsoner. Catalonierne går endnu en gang indtil sæsonen som favoritter, men må ventes at få stor modstand fra Real Madrid, der har fået succestræneren Zinedine Zidane tilbage ved roret, og hentet op til flere forstærkninger til truppen.

De seneste år er Real hurtigt blevet tabt i mesterskabskampen, men i år ligger fokus på, at genvinde magten i Spanien, og sætte rivalerne fra Barcelona på plads. Atlético Madrid står overfor en større omvæltning i spillertruppen, og vil få mere end svært ved at følge med de to giganter.

Status quo i Tyskland og Italien

Mens spændingen er stor i Spanien og England, er det desværre svært at sige det samme om de to andre stolte fodboldnationer Tyskland og Italien. Her har Bayern München og Juventus vundet deres respektive mesterskaber i henholdsvis 7 og 8 år i træk, og det er nok mere end tvivlsomt, at der bliver ændret på deres ensidige dominans i denne sæson.

I Tyskland er førsteudfordreren Borussia Dortmund, der sidste sæson havde en gylden mulighed for at sende titlen til Ruhr-distriktet. Sådan skulle de dog ikke gå, og trods gode forstærkninger og en general optimisme hos de sort-gule, er det mere end svært at se, at i år skulle været året, hvor Bayerns stime ophører.

Situationen er lidt den samme i Italien. Milano-klubberne er langt fra fordums styrke, og Napoli står som den største rival til Juventus, men besidder ikke den samme stabilitet og sikkerhed gennem en hel sæson, hvorfor holdet fra Torino formodentligt også står med trofæet i hænderne om et års tid.

Sådan skal du opleve fodboldsæsonen

Man siger at fodbold er bedre end sex, og om end det måske afhænger at hvem du dyrker det med, eller om du benytter dig af de rette redskaber såsom en sexdukke eller en dildo, kan der meget vel være noget om det. Der er mange måder fodbold kan opleves på, og en weekend foran fjernsynet med vennerne er selvfølgelig aldrig til at tage fejl af.

Vi anbefaler dog, at man tager på en fodboldtur et sted i Europa i løbet af året. Der er massevis af steder, hvor man får mulighed for at opleve god fodbold, fed stemning på stadion, en flot by, kultur og god mad, samt et rigtig godt sammenhold med kammeraterne alt sammen i en pakke.