Liverpool har besluttet sig for ikke at forfølge en transfer af Fulhams midtbanespiller João Palhinha i januar.

Beslutningen kommer på trods af at flere eksperter mener, at Palhinha kunne være nøglen til at vinde Premier League-titlen denne sæson.

João Palhinha, der skiftede til Fulham fra Sporting for 18 måneder siden for omkring 150 millioner kroner, har etableret sig som en af de mest boldvindende midtbanespillere i England. Den 28-årige spiller vurderes nu til at være mindst det dobbelte værd, med en markedsværdi på omkring 350 millioner kroner ifølge Transfermarkt.

Palhinha har i denne sæson foretaget mere end 25 succesfulde flere tacklinger end nogen anden spiller i Premier League. Owen Hargreaves, tidligere defensiv midtbanespiller, mener, at den portugisiske landsholdsspiller kunne være forskellen mellem en top-fire placering og at vinde ligaen.

I en udtalelse til Premier League Productions i slutningen af oktober sagde han: “Jeg tror, de mangler en spiller, og det er en defensiv midtbanespiller. Hvis Palhinha spiller for Liverpool, så kan de vinde ligaen. Han er så god.”

Men ifølge This Is Anfield har Liverpool ingen planer om at skrive kontrakt med en defensiv midtbanespiller i vinterens transfervindue. Klubben har kun lidt ét nederlag i deres 16 kampe indtil videre, et kontroversielt nederlag ude mod Tottenham. Ingen hold har indkasseret færre mål end deres 15, hvilket er det bedste defensive resultat sammen med Arsenal, som de møder på Anfield søndag den 23. december.

Jürgen Klopp har også bekræftet, at han ikke har planer om at hente en midterforsvarer i januar, selv med Joel Matip ude resten af sæsonen med en knæskade. Han udtalte: “Det skal være den rigtige spiller. Fortæl mig en klub, der ønsker at sælge en top, top midterforsvarer, der kunne spille for Liverpool?”