Hvor mange trafikbøder har du fået i dit liv? Ingen? 3? 10? Og medregner du parkeringsafgifter/-bøder?

Uanset hvad kommer du næppe på i nærheden af det antal, landsholdsaktuelle Morten Hjulmand har båret sig ad med at skrabe sammen.

Nu ved vi jo ikke, om dette antal udgør alle landsholdsspillerens bøder gennem livet, men gør dig klar til at tabe kæben:

Hjulmand har nemlig fået intet mindre end 103 bøder under sit ophold i italienske Lecce – på en måned!

I november og december 2021 kørte landsholdsspilleren nemlig igen og igen ind i en zone af byens centrum, hvor der er grænser for biltrafikken – og hver gang blev han fanget på kameraerne.

Det skriver det italienske medie Corriere Del Mezzogiorno

Kun 80 tæller

Det imponerende antal blev opdaget under et budgetmøde i Lecces byråd, men her blev det også til positive nyheder for Hjulmand.

En dommer har nemlig valgt at annullere de 23 af bøderne, fordi myndighederne har været for langsomme til at kontakte danskeren (gud ske tak og lov for ineffektive myndigheder!).

Det betyder, at Hjulmand “kun” skal betale de 80 af bøderne, men de løber nu også op i et beløb, de fleste nok ville være godt trætte af at skulle af med.

Størrelsen på bøderne forlyder at være på 83 euro plus et gebyr på 12,35 euro. Hvis det er 80 tilbageværende bøder, der ikke er betalt, så er det 6640 euro, han mangler at betale. Det svarer til lige i underkanten af 50.000 kroner.

Men det er næppe noget, der for alvor kan mærkes i Hjulmands budget. Da han skiftede fra Lecce til Sporting Lissabon skrev han nemlig under på en kontrakt, som ifølge hjemmesiden Capology sikrer danskeren en årlig indkomst på 2 millioner euro (ca. 14,9 millioner kroner).

Det svarer til en ugeløn på knap 286.800 kroner …