Hvad skete der egentlig mellem Rasmus Højlund og de sanmarinske forsvarsspillere under landskampen tirsdag aften?

En ting er, hvad man kunne se med det blotte øje, men efter kampen er kampen overhovedet ikke forbi – den er i stedet gået over til at blive udkæmpet med ord.

I interviewet med TV 2 efter kampen sagde Højlund nemlig, at sanmarinerne under stort set hele kampen kom med trusler om, at de ville “smadre” ham, og at de ville ødelægge hans karriere.

Højlund kan italiensk, og det er årsagen til, at han på den måde kan gengive, hvad han mener, der blev sagt.

Der blev da også gået hårdt til den danske angrebsstjerne, blandt andet da han fik et knæ i lænden i slutningen af kampen.

Men der er som bekendt to sider af enhver historie, og spillerne fra San Marino kan ikke genkende Højlunds udlægning af, hvad der skete på grønsværen.

Den famøse gestus

Alessandro Tosi afviste således overfor pressen, at spillerne skulle have truet danskeren. I stedet påpegede de, ifølge Tosi, at Højlund ikke opførte sig ordentligt.

I forbindelse med Danmarks scoring til 1-2 lavede Højlund en tyssende gestus mod de sanmarinske spillere, og kort efter måtte store dele af den danske landsholdstrup skærme Højlund fra de rasende modstandere, der tydeligvis ikke var tilfredse med angrebstalentets opførsel.

“Jeg har ikke mistet respekten for ham helt, men vi havde forventet en bedre opførsel. Hans opførsel ved jublen var uacceptabel,” uddybede Tosi.

Ydermere gider Tosi heller ikke høre på Højlunds klagesang over hårdt spil fra miniputnationens spillere.

Tosi argumenterer for, at Højlund til daglig spiller i Premier League, hvor danskeren møder langt mere dygtige, fysiske og hårdere spillere, og derfor burde han være vant til den slags dueller.

Alt andet lige er fodbold en kontaktsport, slutter Tosi.

Hjulmand også på barrikaderne

Rasmus Højlund bliver dog bakket op af sin landstræner. Kasper Hjulmand har nemlig efterfølgende fortalt, at han allerede fra første færd af kampen lagde mærke til, hvor hårdt der blev gået til det danske angrebses.

Faktisk var han undervejs også henne ved fjerdedommeren for at bede ham om at holde øje med netop behandlingen af Højlund.

Der endte med at blive uddelt fem gule kort i løbet af kampen, fire af dem til San Marino.