Det er nu mindre end to uger til Englands første kamp ved EM 2024. Spændingen stiger, og det gør alvoren også. Gareth Southgate skal snart skære sin bruttotrup ned til de 26 spillere, der skal repræsentere England i Tyskland. Det betyder, at flere spillere er i farezonen for at blive skåret fra.

Southgate har erfaring med den stressende situation, som spillerne står i nu. Han husker tydeligt cirkusset omkring Paul Gascoigne før VM i 1998 og den kaotiske måde, hvorpå Glenn Hoddle håndterede at skære ham fra truppen. For at undgå lignende situationer har Southgate allerede informeret nogle af de unge spillere om, at de måske ikke kommer med til turneringen.

“Jeg har været ærlig overfor de unge spillere fra starten og sagt, at dette er en fantastisk oplevelse for dem, men chancerne for at de kommer med til EM er små,” sagde Southgate søndag.

Det skriver iNews.

De unge spillere i farezonen

Spillere som James Trafford, Jarell Quansah, Curtis Jones og Adam Wharton, der ikke har en eneste landsholdskamp mellem sig, er blandt de mest udsatte. Jarrad Branthwaite kan også være i fare, selvom skader i forsvaret måske kan give ham en mulighed. Southgate har nævnt, at hvis de tager seniorforsvarere med fitnessproblemer, bliver de nødt til at inkludere dækning i tilfælde af yderligere skader.

Hvem bliver Harry Kanes backup?

Et andet spørgsmål er, hvem der skal være backup for Harry Kane. Ivan Toney og Ollie Watkins kæmper begge for pladsen, men det er ikke sikkert, at begge kommer med. Watkins skal spille mod Bosnien, men Southgate har sagt, at hans plads i truppen ikke afhænger af denne ene præstation.

“Vi er tilfredse med både Ollie og Ivan, og der er ikke en prøveperiode i gang,” sagde Southgate. “Vi ved, hvem vi gerne vil tage med, men vi skal også overveje, hvilke positioner vi har brug for dækning i.”