Virgil Van Dijk og Lionel Messi er blandt favoritterne til at tage prisen som verdens bedste fodboldspiller.

Fodboldfans verden over har igennem det sidste årti været vant til at se enten Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo løfte Ballon d’Or. De står i øjeblikket lige med 5 priser hver, og deres dominans blev først brudt sidste år, da Luka Modric noget overraskende vandt prisen efter at have ført Kroatien til VM-sølv såvel som Real Madrids 13. Champions League trofæ.

Efter en meget sløj sæson for Real Madrid i sidste sæson, er det dog usandsynligt, at Kroaten vinder igen i år. Vi tager her et kig på favoritterne til at vinde prisen i år.

Lionel Messi

Messi er som altid med i kapløbet efter en fuldstændig forrygende sæson, hvor han af fodboldeksperter hele sæsonen igennem blev rost til skyerne for hans evne til at udvikle hans spil. Den 32-årige argentiner spillede en af hans bedste sæsoner nogensinde, hvor han vandt The Golden Shoe og Pichichi trofæet ligesom, han blev topscorer i Champions League. Barca-anføreren fandt således nettet 51 gange i 50 officielle klubkampe, og scorede derfor mere end 50 mål for sjette gang i hans karriere.

Et af de mest mindeværdige øjeblikke var nok hans frisparksmål i Champions League semifinalen mod Liverpool, hvor Barca vandt kampen 3-0 med to mål af Messi og ét af Suarez. Argentinerens frisparksmål var af en anden verden, og det var oven i købet hans Barca mål nummer 600. Det var dog ikke nok for catalanerne til at spille sig i finalen, da de smed det hele på gulvet på Anfield, hvor de blev sendt hjem med 4-0. 

Virgil Van Dijk

Hollænderen blev kåret til Premier Leagues bedste spiller efter at have dirigeret Liverpools forsvarskæde til perfektion. Liverpool lukkede færrest mål ind af alle i Premier League i sidste sæson, og en stor del af den ære skal tildeles Van Dijk, som også spillede en afgørende rolle i klubbens Champions League triumf.

Den høje hollænder kan også glæde sig over en fuldstædig vanvittig statistik, da ingen spillere formåede at drible forbi ham i hele 2018/19 sæsonen i officielle Liverpool kampe. En meget imponerende bedrift, der helt sikkert taler for Van Dijk til at vinde titlen som verdens bedste fodboldspiller. Han er da også favorit hos LeoVegas, der giver odds 1,55 på Liverpool spilleren til at vinde Ballon d’Or 2019.

Hvis Van Dijk ender med at vinde Ballon d’Or senere på året, kommer han til at blive den første forsvarsspiller til at vinde titlen siden Fabio Cannavaro i 2006. Derudover vil han være den bare tredje forsvarsspiller nogensinde til at vinde prisen. De andre var ovennævnte Cannavaro og Franz Beckenbauer, der i 1972 fik tildelt prisen.

Som altid plejer Champions League titler at tælle højt, når der bliver stemt, og det kan derfor ende ud til fordel for hollænderen, der selv har udtalt, at han synes Messi fortjener prisen, men at han glædeligt ville acceptere det, hvis det var ham der vandt. Ballon d’Or kåringen finder sted til december.