Phil Foden har haft en fantastisk sæson med Manchester City, hvor han spillede en afgørende rolle i klubbens triumf. Men når det kommer til at spille for England, er han godt klar over, at han endnu ikke har vist sit fulde potentiale. Med kun fire mål i 33 landskampe, føler Foden, at han har meget at bevise ved det kommende EM.

Presset er på

Foden, der har været en vigtig spiller for City, indrømmer, at der er stort pres på ham for at præstere for landsholdet.

“Der er meget pres på mine skuldre. Mange mennesker siger, at jeg skal vise mere for mit land,” siger Foden. Han er dog fast besluttet på at vise sit værd og fortsætte sin gode form fra klubfodbolden.

Det skriver Mirror.

En central rolle

Denne sæson har Foden ofte spillet som nummer 10 for City, hvilket har givet ham mere involvering i spillet. Dette har ført til diskussioner om, hvorvidt Foden eller Jude Bellingham – eller begge – skal starte centralt for England.

“Jeg har spillet de sidste par gange for England med lignende spillere, og jeg tror, det har hjulpet mig,” siger Foden. Han håber nu at kunne overføre sine præstationer fra klubben til landsholdet.

Modenhed og udvikling

Foden mener, at han er vokset som person og spiller denne sæson efter at have lyttet til Pep Guardiolas råd om ikke altid at være sig selv på banen.

“Den bedste rådgivning, han gav mig i år, var ‘prøv ikke altid at være Phil Foden i hver handling’. Det var simpelt, men noget jeg havde brug for at høre,” forklarer Foden. Han føler nu, at han har fundet balancen mellem at være energisk og spille taktisk klogt.

Blik mod fremtiden

Med seks titler som 24-årig har Foden stadig tid til at jagte Ryan Giggs’ rekord med 13 titler og blive den mest succesrige spiller i Premier Leagues historie.

“Jeg ser på Giggs’ rekord og tænker, hvorfor kan jeg ikke opnå det, hvis jeg bliver i Man City?” siger Foden.

Alt i alt er Foden klar til at tage udfordringen op og bevise, at han kan levere på den store scene for både klub og landshold.