I den kommende testkamp mod Schweiz, der løber af stablen på lørdag, vil Rasmus Højlund være at finde på banen fra startfløjtet.

Dette bekræfter landstræner Kasper Hjulmand, der har haft en dialog med Manchester Uniteds manager, Erik ten Hag, om Højlunds fysiske tilstand.

Trods samtalen med den engelske klub, understreger Hjulmand, at der ikke er nogen begrænsninger på Højlunds spilletid i denne kamp.

Hjulmand og ten Hag har lagt en plan for Højlunds belastning, der tager højde for både landsholdets og Manchester Uniteds interesser. Dette sker i lyset af, at Højlund for nylig har været ude med en skade, men gjorde comeback med 70 minutters spil i en FA Cup-kamp mod Liverpool.

Landstræneren er opsat på ikke at overbelaste Højlund, med tanke på både spillerens velbefindende og det kommende EM.

Højlund, der har scoret syv mål i ti kampe for det danske landshold, er en central figur i Hjulmands taktiske overvejelser.

Angriberens præstationer på klubniveau har været imponerende, og hans bidrag til landsholdet er uvurderligt. Med Højlund fra start mod Schweiz signalerer Hjulmand tydeligt, at Danmark går efter sejren, selv i en testkamp.