Den tidligere engelske landsholdspiller Jermaine Jenas mener ikke, at nordmanden er den rette mand som manager for Manchester United. 

Var beslutningen om at hyre Ole Gunnar Solskjær i Manchester United foretaget med hjertet frem for hjernen? Det mener i hvert fald Jermaine Jenas, der er tidligere midtbanespiller i blandt andet Newcastle, Tottenham og med flere kampe for det engelske landshold. 

”Jeg ser det som en emotionel beslutning,” siger den 36-årige englænder i et interview med BBC Radio. 

”I alle former for forretning, bør det være en gennemtænkt, logisk beslutning i et langt perspektiv. De skal væk fra tanken om ’Manchester United-måden’. Det, Alex Ferguson præsterede, var unikt, og United har haft svært ved at gentage det, selv med nogle af de bedste managere i verden,” mener Jermaine Jenas.

Han nævner et par af Uniteds konkurrenter som eksempler, hvor man ikke er hængt fast i tidligere tiders måder at gøre tingene på. 

”Da Pep Guardiola kom til Manchester City, spurgte han ikke, hvad Mancini og Pellegrini gjorde for at vinde ligaen. Han gjorde det på sin måde. Det samme med Jürgen Klopp i Liverpool. Han har sin egen stil. Det er det, United har brug for,” siger Jermaine Jenas, der ikke mener, at United skal prøve at skabe ”en ny Ferguson”, som han åbenbart mener er tilfældet med Ole Gunnar Solskjær. 

”Jeg tror ikke, at de(United)ved, hvad de laver. Jeg mener, at det var en følelsesmæssig beslutning med Ole.”

Manchester United røg ud af Champions League i kvartfinalen mod Barcelona i midtugen. Nu gælder det for de røde djævle om at sikre sig en plads i top-4 i Premier League. Søndag møder klubben Everton på Goodison Park. Siden Ole Gunnar Solskjær kom til som ny manager efter fyringen af Jose Mourinho i december, er det kun blevet til et enkelt nederlag i ligaen.