Belgiske Gent skal spille pokalfinale onsdag, og klubbens danske træner Jess Thorup kalder det for en kamp, ”man drømmer om at stå i.”

Jess Thorup tog i oktober måned sidste år hul på et udlandseventyr som træner, da han skiftede fra FC Midtjylland til belgiske Gent. Her har han ført klubben frem til pokalfinalen, som spilles onsdag den 1 maj, hvor den 49-årige danskers tropper skal møde KV Mechelen, der i denne sæson blev nummer 1 i den næstbedste belgiske række. Og Thorup glæder sig. Det fortæller han i et stort interview med Tipsbladet. 

”Hvis man havde sagt til mig på forhånd, at jeg efter så kort tid i Belgien ville stå med muligheden for at skrive historie med en pokalfinale foran 45.000 tilskuere, så havde jeg nok sagt; ”okay, det er måske lige vildt nok”. Men det bliver en fantastisk kamp og en stor oplevelse, siger han til det danske fodboldmedie. 

 1 maj er en fridag i Belgien, og der bliver masser af folk på lægterne og hjemme foran fjernsynet, som vil følge med i kampen, påpeger Jess Thorup. Derfor gælder også om at nyde forestillingen. 

”Det er sådan nogle kampe, man drømmer om at stå i,” siger han og erkender samtidig, at Gent er storfavoritter til at vinde opgøret, da modstanderen spiller i den næstbedste række. Men pokalkampe lever deres eget liv, så favoritværdighed kan man ikke altid bruge til så meget. 

”Det bliver uden tvivl et tæt og intenst opgør. Der er flere af de store hold i Belgien, der i denne sæson er blevet slået ud af pokalen af et hold fra næstbedste række, så vi skal have stor respekt for Mechelen. Det er et hold med masser af rutine og power. De er gode på standarder og er meget fysiske. Det skal vi forsøge at spille rundt om, og kan vi det, har vi en god chance,” siger den tidligere Esbjerg-angriber til Tipsbladet og kalder pokalfinalen i morgen for den formentlig største kamp hans karriere. 

”Et mesterskab er jo en kulmination på mange måneders arbejde, mens en pokalfinale i højere grad er én stor begivenhed. Jeg kan huske, da jeg stod i pokalfinalen med Esbjerg i 2013, og det var en enestående oplevelse. Det her er nok lige et nøk op, så det kan da meget vel karakteriseres som den største kamp i min karriere.”

KAA Gent ligger nummer seks i den belgiske liga, hvor klubben spiller playoff-kampe i Belgiens Playoff 1. Her har holdet dog ikke imponeret voldsomt og har kun vundet én ud af de første seks kampe.