Det er de færreste mennesker i denne verden forundt at kunne kalde sig Premier League-spiller – men bare, fordi man snart har spillet i en af verdens stærkeste fodboldligaer i fire sæsoner, er det ikke ensbetydende med, at man ikke har drømme om noget endnu større.

Landsholdsaktuelle Joachim Andersen nyder stor succes i Crystal Palace, men under dagens pressemøde i Helsingør fik man indtryk af, at det meget vel også kan blive den sidste for klubben.

Det indikerede danskeren i hvert fald selv.

For han lagde ikke skjul på, at han godt kunne tænke sig at tage et skridt op, og at han gør sit for, at det skal blive til virkelighed. Han ved dog også godt, at det i sidste ende handler om, hvad sportsdirektører rundt om i klubberne vælger at gøre.

Interessen er der

Når man spiller godt over en længere periode, kommer der helt naturligt interesse for én. Det er sådan, det fungerer i fodboldverdenen.

Derfor er der heller ikke noget underligt i, at andre klubber har et godt øje til den danske forsvarsspiller. Gentagne gange er han faktisk blevet sat i forbindelse med et større skifte, og Newcastle er nævnt som en mulig bejler.

Men så er der jo lige det med alderen. For hvor det i den mere almene erhvervsverden kan være svart overhovedet at få et arbejde som ung, så er 28 år altså en faktor, klubberne tager med i overvejelserne, når de skal beslutte, hvor deres penge skal lægges.

“Til sommer er jeg 28, så det er begrænset, hvor mange penge klubber vil bruge på en 28-årig. Det skal da til at være nu, hvis det skal være,” lyder det ærligt fra Andersen ifølge Tipsbladet.

Han lægger dog ikke skjul på, at han gerne vil smage atmosfæren fra Champions League igen, efter han fik lidt erfaring med den største klubturnering af dem alle i sin tid i franske Lyon.

Joachim Andersen har tre år tilbage af sin kontrakt med Crystal Palace og står indtil videre noteret for 80 kampe for klubben.