På det seneste har der været en del rygter om, at José Mourinho var på vej mod en fyring i AS Roma. Tirsdag er det officielt blevet bekræftet, at den portugisiske træner er færdig i den italienske klub.

José Mourinho blev hentet ind som træner i AS Roma i maj 2021, efter at have forladt Tottenham. Det var en stor succes for ham at skifte til den italienske klub, som han førte til triumf i Europa Conference League i sin første sæson.

I sidste sæson formåede han endda at føre AS Roma hele vejen til Europa League-finalen, hvor det dog endte med et nederlag til Sevilla.

I denne sæson har de dog ikke haft den samme succes i AS Roma, der i skrivende stund ligger nummer otte i Serie A. Og det har nu medført, at han har mistet sit job.

José Mourinho har tidligere antydet, at han ville være åben for at tage imod et job som landstræner. Tidligere har han været sat i forbindelse med både Englands og Portugals landshold.

I november skrev mediet UOL, at han også blev kædet sammen med jobbet som cheftræner for Brasilien. Det endte dog med i stedet at blive Dorival Junior.

Hovedpersonen selv har også antydet, at et skifte til Saudi Pro League  kan blive en realitet.

“Døren er altid åben for mig i Saudi-Arabien. Jeg vil gerne mærke udviklingen der,” sagde han tidligere til ESPN.

“Cristiano (Ronaldo, red.) var den første, der tog derned og det gav et andet perspektiv med det samme. Spillerne troede først, at det var et enmandsshow, men de indså i sommer, at alt virkelig havde ændret sig.”

“Mange spillere, ikke kun i den sidste del af deres karriere, men også spillere i de bedste år af deres karriere, kommer. Fordi konkurrencen er reel. Ikke kun i den hjemlige liga, men også AFC Champions League er meget interessant.”