Sevilla ligner et hold der er faldet langt i denne sæson. Selvom holdet ikke normalt er at finde på toppen af La Liga tabellen, så har holdet altid bevæget sig rundt i toppen af rækken. Men dette år er helt anderledes.

Afslutningen på ligaen inden VM i Qatar har placeret holdet under nedrykningsstregen. Kun med et point til nærmeste konkurrent lige over, men med hele 26 point til toppen af ligaen. Sevilla har været mere eller mindre fast bestanddel af Champions League og EuroLeague, men det er ikke kun svært at se, at Sevilla skulle være at finde i de europæiske turneringer til næste sæson, spørgsmålet lige nu er, om de overhovedet er at finde i La Liga efter sæsonens afslutning?

Skulle man sætte et bet lige nu, så ville der være stor usikkerhed på, om klubben kan løfte sig fra sin nuværende nedtur.

Foto: Pixabay

Det danske islæt

Sevilla er beriget med de to danske spiller Thomas Delaney og Kasper Dolberg, der bestemt ikke kan siges at have haft en god halvsæson. Det har dog ikke kostet spillerne deres plads til VM, men de mange fans i Sevilla sidder nok tilbage med et ønske om, at deres spillere havde fokus på ligaen og på at redde klubben fra den nedrykningstruede plads.

Dolberg er udlejet fra Nice, hvor han trods en god periode ikke kunne finde spillet og selvom vi kender Dolbergs kvaliteter, så er der også en enorm forskel mellem hans bedste og middelmådige spil. De bedste spillere har et højt bundniveau, men det kan ikke siges om Dolberg.

Thomas Delaney har længe været rygtet tilbage til FC København og det kan virke som om, at hans fokus ikke ligger hos Sevilla.

Kongen vender tilbage

Ivan Rakitic havde efter en god periode hos Sevilla mellem 2011-2014, 6 år hos Barcelona inden han i 2020 vendte tilbage til klubben, der var med til at kickstarte en fantastisk karriere.

Den kroatiske stjerne er blevet 34 og selvom der efterhånden er flere og flere spillere, der spiller langt op i 30erne, så har Ivan ikke lignet helt sig selv på den seneste. Han er stadig en helt fantastisk spiller, der virkelig kan bidrage med noget magisk, men han har også har tilbragt mere tid på bænken end normalt. 

Ivan Rakitic er pensioneret fra det kroatiske landshold og er således ikke at finde i VM truppen.

Champions League forbandelsen

Det er ikke altid et hold kan håndtere både at have fokus på de europæiske turneringer og samtidig præstere i ligaen. Sevilla er røget ud af årets Champions League, men har stadig en plads i det videre forløb af EuroLeague på bekostning af danske FC København.

Thomas Delaney kunne have lavet en Cornelius, hvor han lod Sevilla ryge ud af turneringen på bekostning af FC København, blot for at skifte til københavnerne kort efter. Thomas blev dog, og for nuværende ser det ud til, at han skal spille europæisk med Sevilla i 2023, men spørgsmålet bliver dog, om Sevilla kan have fokus på det europæiske når de ligger til nedrykning.

Over de sidste 10 år har Sevilla 4 europæiske titler, men meget tyder på, at det ikke er i år de skal gå efter endnu en pokal, hvis de vil sikre overlevelsen i La liga.