Harry Kane leverede en fremragende præstation i første halvleg i Tottenhams 3-3-opgør mod West Ham. Faktisk var præstationen så god, at han har sat en ny Premier League-rekord, efter at have leveret to mål og en assist inden for de første 20 minutter.

Angriberen formåede derfor at vise, at hans niveau i de internationale kampe ikke er alt, hvad han har at byde på. Dette må siges at være lagt til hvile, efter han var direkte involeret i tre mål for Spurs.

Den 27-årige hjalp Spurs med at åbne deres målkonto inden for det første minut, da han sendte en fremragende aflevering afsted fra egen banehalvdel, som havnede hos Son Heung-min på venstre fløj. Den sydkoreanske stjerne trak dernæst ind i feltet og sendte bolden i nettet forbi Lukasz Fabianski.

Son gengældte tjeneste blot syv minutter senere, hvor han serverede en bold til hans holdkammerat lige udenfor gæsternes straffesparksfelt, hvorpå han gled bolden mellem benene på Declan Rice, før han sendte bolden i mål ved venstre stolpe.

Kane cementerede dernæst hans imponerende præstation, da han fordoble sin målscore, da han endnu engang sendte bolden i mål, efter et udsøgt indlæg fra Sergio Reguilon.

Sætter ny Premier League-rekord

Præstationen sendte angriberen i flot selskab, da han blev den første spiller i næsten et årti til at være direkte involveret i mere end 10 mål efter de første fem kampe i Premier League.

Med 12 mål i alt (fem mål, syv assists) formåede han nemlig at slå de tidligere rekorder, der blev sat af Manchester Uniteds Wayne Rooney i 2011/12 samt Arsenals Thierry Henry i 2004/05.

Hans andet mål gav ligeledes Tottenham deres hurtigste tre mål i træk i mere end 13 år. Sidst dette skete var i 2007, hvor de scorede tre mål på blot 14 minutter mod Derby County.

Parløbet mellem Kane og Son har medført, at duoen er tæt på at matche en Tottenham-klubrekord for vellykkede link-ups i en enkelt Premier League-sæson med otte. De mangler blot en enkelt for at matche sæsonrekorden, der lyder på ni, som blev opnået af Teddy Sheringham og Darren Anderdon i 1992/93 og 1994/95, samt Sheringham og Chris Armstrong i 1995/96.

Til trods for hjemmeholdet havde kontrol over kampen i de første 16 minutter, kæmpede David Moyes’ mandskab sig tilbage i kampen, hvor et mål fra Fabian Balbuena, et selvmål fra Davinson Sanchez, og et flot skud fra Manuel Lanzini sikrede dem et point.