Den tidligere klublegende Martin Keown revser Arsenal for holdets præstationer på det seneste. 

Arsenal tabte 3-0 ude til Leicester søndag, som var det tredje nederlag i træk, det fjerde nederlag i de seneste fem kampe i Premier League, og Londonklubbens ottende liga-nederlag på udebane i denne sæson. Ikke en statistik, der ligefrem imponerer Martin Keown, som han fortæller i et interview med Daily Mail. 

”Det betyder ikke længere noget, hvem Arsenal møder på udebanen. Når ’The Gunners’ forlader Emirates, vurderer deres modstandere dem ikke som meget mere end kanonføde,” siger den tidligere forsvarsspiller og nævner, at Arsenal har tabt 19 udebanekampe og kun vundet 10 i løbet af de seneste to sæsoner. 

”Den rekord er pinlig. Som et minimum ved holdene, at hvis de kan grave sig ned mod Arsenal og blive i kampen, så vil holdet kollapse på et tidspunkt,” siger den 52-årige englænder. 

Keown efterspørger lederskab på det nuværende Arsenal-mandskab. Der mangler tro på, at holdet kan stille noget op, når de kommer bagud eller får en mand smidt ud. Men der har også været positive elementer i første sæson med den nye manager Unai Emery, mener han. 

”Arsenal har seks point flere end på samme tidspunkt sidste år, de har domineret hjemme og er i semifinalen i Europa League. Det er væk fra hjemmebanen, der er deres akilleshæl. Emery kan hjælpe sine spillere ved at stå fast ved et system. Han bliver ved med at skifte mellem tre mand i forsvaret og en fireback-kæde. Så kan holdet ikke udvikle stabilitet,” siger Keown i interviewet med den engelske avis. 

Unai Emery har arvet en sygdom fra tiden under Arsene Wenger, hvor holdet ikke kan finde ud af at præstere på udebane. Det skal håndteres, hvis klubben skal få succes i fremtiden, konstaterer Arsenals tidligere forsvarskrumptap.