Nu deler Thomas Frank ærlige ord i kølvandet på ‘bomben’, der tikkede ind i sidste uge.

Ifølge Thomas Frank kommer det ikke til at få konsekvenser for Ivan Toneys fremtid i Brentford, at han er blevet idømt en otte måneder lang karantæne for brud på bettingreglerne i engelsk fodbold.

Det slog han fast på et pressemøde fredag forud for Brentfords kamp mod Tottenham i Premier League. Her understregede han sort på hvidt, at den 27-årige angriber har en fremtid i klubben:

“Hans fremtid er hos Brentford. Det er der ingen tvivl om”, sagde Frank ifølge Ritzau.

Desuden fortalte han, at han vil være til rådighed for Toney, hvis han får brug for støtte i den kommende tid:

“Jeg har været i kontakt med ham. Han er skuffet og ked af situationen”, løftede han sløret for og fortsatte:

“Vi skal være opmærksomme på hans mentale helbred. Ivan er fodboldspiller, men han er også et menneske, der har familie og venner. Og han har været meget på forsiderne i løbet af det seneste år”.

Angriberens karantæne løber frem til den 16. januar 2024. Han er blevet kendt skyldig i at have begået 232 brud på bettingreglerne. Foruden den lang karantæne, er han også blevet idømt en større bøde.

Frank lagde ikke skjul på, at Toney naturligvis har begået fejl. Selvom det er tilfældet, vil han og klubben gerne hjælpe ham bedst muligt.

Dommen betyder, at den 27-årige angriber ikke må spille hverken klub- eller landsholdsfodbold frem til januar næste år. Dog har han fået tilladelse til at træne med resten af Brentford-truppen i de sidste fire måneder af karantænen.