Erhvervsmanden Lars Larsen har været nævnt som en ny mulig hovedaktionær i Silkeborg IF, men han forklarer nu i en pressemeddelse, hvorfor Jysk-ejeren siger nej til muligheden. 

Lars Larsen er i forvejen sponsor på Silkeborg Stadion, og den succesfulde erhvervsmand har været bosat i byen i årevis. Jysk-ejeren har på det seneste været nævnt som en mulig ny hovedaktionær i Silkeborg IF, der er på jagt efter investeringer og nye samarbejdspartnere. Og Lars Larsen har – som Tipsbladet skriver – selv åbnet op for muligheden.

Men nu afviser han, at det kommer til at ske, som fodboldklubben skriver i en selskabsmeddelse. Men den jyske rigmand vil gerne hjælpe klubben på andre måder, som han fortæller – også økonomisk og som aktionær. 

”Efter at have overvejet situationen grundigt, er jeg kommet frem til, at jeg af flere årsager ikke vil være den rigtige hovedaktionær i klubben. Men jeg vil gerne være med til sammen med andre at bidrage til en markant styrkelse af klubben. Det kunne være som en betydelig aktionær og/eller med et forøget sponsorbidrag, men det kræver at områdets øvrige store virksomheder også vil bidrage i markant omfang,” siger den 70-årige virksomhedsejer i en pressemeddelelse.

Det er en målsætning for Silkeborg IF at opnå stabile placeringer blandt de otte bedste klubber i Danmark over en årrække. Hertil er der brug for investeringer, som Tipsbladet skriver, og dem vurderer Silkeborg IF Invest skal komme udefra.

Klubben har på det seneste hentet penge ind fra spillersalg, men fodbolddelen af forretningen har dog stadig kørt med underskud over længere tid. Virksomhedens sorte tal i regnskabet er primært kommet gennem investeringer i ejendomme. 

Silkeborg ligger i øjeblikket nummer 1 i landets næstbedste række med ét point ned til Viborg på andenpladsen. Klubben rykkede ned fra superligaen sidste år. Førstepladsen i NordicBet-ligaen giver direkte oprykning.