I en kamp, der udspillede sig som en fortælling om to halvlege, demonstrerede Liverpool deres overlegenhed i Premier League med en imponerende 4-0 sejr over Bournemouth.

Det var en kamp, hvor Diogo Jota og Darwin Nunez stjal rampelyset, hver med to mål, der cementerede Liverpools position som ligaens førerhold.

Kampen på Vitality Stadium begyndte med en første halvleg, der var præget af et strategisk skakspil. Bournemouth, med Emiliano Marcondes og Philip Billing på bænken, leverede en solid indsats, men manglede den afgørende skarphed.

På den anden side fandt Liverpool aldrig rigtig rytmen, og halvlegens mest omdiskuterede øjeblik var Justin Kluiverts kontroversielle stempling af Luis Diaz, som Liverpool-tilhængere utvivlsomt fandt paralleller til Curtis Jones’ røde kort mod Brighton tidligere på året.

Efter pausen ændrede kampbilledet sig dramatisk. Jürgen Klopp havde tydeligvis tændt et bål under sit hold, og det betalte sig hurtigt. Fire minutter ind i anden halvleg bragte Nunez Liverpool foran efter et veludført angreb, indledt af Curtis Jones og assisteret af Jota.

Bournemouth forsøgte at svare igen med chancer til Justin Kluivert og den tidligere Liverpool-angriber Dominik Solanke, men uden held.

Liverpool fortsatte med at presse på, og 20 minutter før tid fandt Nunez Gakpo, som i sin tur assisterede Jota til at fordoble føringen. Jota var ikke færdig endnu og øgede til 3-0 ti minutter før tid, assisteret af Conor Bradley, der spillede sin første Premier League-kamp.

Et mindre skår i glæden var Curtis Jones’ udskiftning med en tilsyneladende baglårsskade. Bournemouths Max Aarons måtte også forlade banen, hvilket efterlod hjemmeholdet med 10 spillere.

Kampens sidste mål kom fra Nunez, der elegant omsatte en aflevering fra Joe Gomez til mål via stolpen, hvilket fastsatte slutresultatet til 4-0.

Med denne sejr ser Liverpool nu frem mod deres EFL Cup semifinale mod Fulham, mens Bournemouth forbereder sig til deres FA Cup-kamp mod Swansea.