I søndagens Superliga-kamp viste Lyngby Boldklub stor styrke ved at besejre Silkeborg IF med en solid 2-0 sejr.

Dette markerer Lyngbys første sejr i Superligaen efter en to måneders sejrstørke, hvilket giver holdet et vigtigt løft væk fra bunden af tabellen.

Kampen, der blev spillet på en bidende kold eftermiddag, var årets sidste runde i Superligaen.

Lyngby, der desperat havde brug for en sejr for at distancere sig fra nedrykningszonen, stod over for et Silkeborg-hold, der forsøgte at ryste et nederlag til FC Midtjylland af sig. Silkeborgs udfordringer blev forstærket af fraværet af deres topscorer Alexander Lind, der sad ude med karantæne.

Lyngby fik en drømmestart på kampen, da Frederik Gytkjær efter kun fire minutters spil headede et hjørnespark i mål, trods Silkeborg-keeper Nicolai Larsens protester om et frispark. Denne tidlige scoring satte tonen for resten af kampen. Selvom Silkeborg havde perioder, hvor de forsøgte at tage kontrol over spillet, formåede de ikke at skabe betydelige chancer.

I anden halvleg fortsatte spillet med at bølge frem og tilbage, men ingen af holdene formåede at dominere. Efter en times spil havde Silkeborgs Tonni Adamsen en gylden mulighed for at udligne, men en dårlig førsteberøring og en stærk redning fra Lyngbys målmand Mads Kikkenborg forhindrede dette. Det skriver bold.dk.

Lyngby fortsatte med at forsvare sig stærkt, og efter 75 minutters spil lykkedes det dem at fordoble deres føring. Et langt udspark fra Lyngby endte hos en veloplagt Frederik Gytkjær, hvis berøring sendte Kolbeinn Finnsson i dybden, hvorefter islændingen scorede til 2-0. Selvom Finnsson var tæt på at score endnu et mål, forblev kampens resultat 2-0 til Lyngby.

Denne sejr er et vigtigt skridt for Lyngby i deres kamp for at undgå nedrykning, da de nu har seks point ned til nedrykningsstregen. For Silkeborg betyder nederlaget, at de afslutter efterårssæsonen med deres tredje nederlag i de seneste fem kampe og risikerer at falde til sjettepladsen, hvis AGF senere på dagen slår FCK.