Real Madrid, der har vundet Champions League flere gange end nogen andre, står klar til at knuse Borussia Dortmunds drømme i finalen i dag på Wembley Stadion i London. Her er fem spændende ting, du skal holde øje med i kampen:

Bellinghams Ballon d’Or-kandidatur

Jude Bellingham, der har været en stjerne siden sine teenageår i Birmingham, har haft en fantastisk sæson i Real Madrid. Han er netop blevet kåret til årets spiller i La Liga efter at have scoret 23 mål i alle turneringer. Hvis han kan føre Madrid til sejr i Champions League, kan han blive den første englænder siden Michael Owen i 2001 til at vinde Ballon d’Or.

Sancho vender hjem

Jadon Sancho, der er født og opvokset i London, vender tilbage til sin hjemby, men denne gang iført Dortmunds trøje. Sancho har genfundet formen efter en svær periode i Manchester United, og en stærk præstation i finalen kunne fuldende en spektakulær sæson for ham.

Det skriver France 24.

Reus’ eventyrlige afsked

Marco Reus, en af Dortmunds mest betroede spillere, spiller sin sidste kamp for klubben på lørdag. Den 35-årige veteran har haft en strålende karriere, selvom skader ofte har sat en stopper for hans potentiale. En sejr i finalen ville være en perfekt afslutning på hans tid i klubben.

Fuellkrug vs. Rudiger

En anden spændende duel er mellem Dortmunds angriber Niclas Fuellkrug og Real Madrids forsvarsklippe Antonio Rudiger. Fuellkrug, der scorede sejrsmålet i semifinalen mod PSG, har haft en imponerende sæson, mens Rudiger har været en nøglespiller i Madrids forsvar.

Ancelotti’s femte triumf

Real Madrids træner Carlo Ancelotti, allerede rekordinnehaver med fire Champions League-titler, søger at udbygge sin rekord med en femte titel. Hans evne til at kombinere mandskabspleje og taktisk snilde har været afgørende for Madrids succes. Ifølge Bellingham er en af Ancelotti’s største styrker, at han lader spillerne spille med frihed: “Han er rolig og selvsikker.”

Denne finale har alle ingredienserne til at blive en uforglemmelig kamp. Fra Bellinghams jagt på Ballon d’Or til Reus’ følelsesladede farvel – der er masser at glæde sig til.