Manchester City har i deres seneste årsrapport anerkendt, at de står over for betydelige udfordringer på grund af anklager fra Premier League.

Dette kommer i kølvandet på, at de har offentliggjort en rekordomsætning på over 700 millioner britiske pund, hvilket svarer til cirka 6,2 milliarder danske kroner.

Klubben tjente 712,8 millioner pund i regnskabsåret, der sluttede den 30. juni, hvilket er en stigning på næsten 100 millioner pund sammenlignet med året før.

Dette beløb overgår langt Manchester Uniteds tidligere Premier League-rekord på 648,4 millioner pund. En væsentlig bidragyder til denne indtjening var klubbens vej til Champions League-finalen, hvor de besejrede Inter Milan 1-0 i juni. Alene fra UEFA modtog de 113,85 millioner pund.

Manchester Citys succes på banen, herunder deres sejr i Champions League sidste sæson, har bidraget til disse rekordindtægter. Dog nævner årsrapporten de 115 anklager, som Premier League rettede mod dem i februar, under afsnittet ‘Risici og Usikkerheder’.

“Bestyrelsen anerkender, at der er en række risici og usikkerheder, som kan have en væsentlig indvirkning på klubbens præstationer,” udtaler rapporten. Udover Premier League-anklagerne, blev klubbens førsteholdets præstationer og eventuelle fremtidige regulative ændringer indført af Premier League, Det Engelske Fodboldforbund, UEFA og FIFA også nævnt som potentielle udfordringer.

I årsrapportens indledende udtalelser fra formand Khaldoon Al Mubarak og administrerende direktør Ferran Soriano blev der ikke henvist til anklagerne. Khaldoon udtalte: “Efter sejren i UEFA Champions League i Tyrkiet og fuldførelsen af ‘The Treble’, blev jeg oftest spurgt, ‘Hvordan overgår man det?’ Svaret er ved at fordoble indsatsen på de beviste filosofier og praksisser, der har bragt os denne succes, og udfordre os selv til konstant at innovere for at opnå nye præstationsniveauer både på og uden for banen.”

Kampdagsindtægterne blev registreret til 71,9 millioner pund, mens overskuddet fra spillerhandel steg til over 120 millioner pund. Klubbens samlede lønomkostninger var dog lige under 423 millioner pund, op fra næsten 354 millioner pund i 2022, på trods af at antallet af ansatte faldt fra 549 til 520.

Det skriver BelfastTelegraph.