På en aften, der vil blive husket for et intenst drama og en nervepirrende afslutning, sikrede Real Madrid sig adgang til Champions League-semifinalerne efter en sejr over Manchester City efter straffesparkskonkurrence.

Kampen, der fandt sted på Etihad Stadium, sluttede 1-1 efter ordinær spilletid, hvilket førte til ekstra spilletid og til sidst en afgørelse fra pletten.

Rodrygo bragte de spanske gæster foran i det 12. minut efter et fremragende opspil af Jude Bellingham.

Manchester City svarede igen i det 76. minut, da Kevin De Bruyne med et mesterligt skud fik udlignet. Resten af kampen bød på chancer til begge sider, men ingen af holdene formåede at afgøre dysten inden for de regulære 90 minutter samt den efterfølgende ekstra tid.

Straffesparkskonkurrencen var lige så dramatisk som kampen selv. Real Madrids Luka Modric og Manchester Citys Bernardo Silva samt Mateo Kovacic missede alle deres forsøg.

Men det var Antonio Rüdiger, der til sidst blev helten for Real, da han scorede det afgørende mål, hvilket resulterede i en 5-4-sejr på straffespark.

Real Madrids sejr cementerer klubbens status som en af de mest succesfulde i turneringens historie og sender dem videre til semifinalerne for 17. gang.

Det er en rekord, som ingen andre klubber nærmer sig.

De skal møde Bayern München i næste runde, mens Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund tørner sammen i den anden semifinale.