Silkeborg IF demonstrerede mandag aften, hvordan hårdt arbejde og taktisk snilde kan resultere i uventede sejre, da de overbevisende slog FC Midtjylland 3-0.

Man kunne ikke se, at Silkeborg reelt ikke havde noget at spille for, mens FC Midtjylland kæmpede for at hænge på i topstriden.

Sejren må betragtes som en gave til Brøndby, der nu fører Superligaen.

Silkeborg derimod havde brug for lidt selvtillid inden den kommende Pokalkamp i Parken på Kristi Himmelfartsdag. Og selvtilliden må siges at være kommet til Silkeborg efter 15 kampe uden sejre.

Kent Nielsens mandskab tog initiativet fra start og udmærkede sig især i første halvleg, hvor de lagde grundlaget for deres sejr. En ændring i spilformationen hos gæsterne fra Midtjylland, hvor de gik fra en fireback-kæde til en femback-kæde, spillede klart Silkeborg i hænde.

Tonni Adamsen åbnede scoringen med et langskud efter 17 minutter, en situation der opstod efter en dårlig clearing af FCMs forsvar.

Efterfølgende byggede Silkeborg på deres føring med et imponerende langskudsmål af Anders Klynge 11 minutter senere, og før pausen cementerede Stefan Teitur Thordarson sejren med et tordenhug, der sendte Silkeborg til pause foran med 3-0.

I anden halvleg forsøgte FCM at komme tilbage i kampen ved at vende tilbage til deres oprindelige fireback-kæde, men Silkeborgs defensive organisation og fortsatte pres gjorde det umuligt for Midtjylland at ændre på kampens udfald.

Kampen sluttede uden yderligere mål, og Silkeborg kunne fejre en længe ventet sejr.