Tottenham vil efter sigende forsøge at sikre sig danske Pierre-Emil Højbjerg, inden transfervinduet lukker i. 

De europæiske klubber skal skynde sig, hvis de vil nå at købe og sælge spillere, før januars transfervindue lukker i i morgen fredag. Ifølge Sky Sports skulle en dansker være en af de Premier League-spillere, der kan nå at skifte klub inden da. Det engelske sportsmedie mener at vide, at Tottenham og Jose Mourinho vil have fat i Southamptons Pierre-Emil Højbjerg, der – som mediet skriver – har spillet en afgørende rolle på midtbanen for sin klub i denne sæson. Højbjergs nuværende kontrakt med ”The Saints” udløber i sommeren 2021, men klubbens manager, østrigske Ralph Hasenhuttl, ville angiveligt gerne forlænge kontrakten med den danske midtbanedynamo.

Så sent som torsdag eftermiddag skulle Hasenhuttl have understreget, at han ikke har tænkt sig at lade nogen spillere forlade klubben, før transfervinduet smækker i. Sky Sports skriver, at Tottenham   muligvis skal konkurrere med Everton og Arsenal om at købe Højbjerg, skulle Southampton alligevel lade sig overtale til et salg. Den italienske transferekspert Gianluca Di Marzio fra Sky Italia fortæller i programmet Sky Sports News Transfer Show, at Liverpoolklubbens bud ligger i omegnen af de 300 millioner kroner. 

Pierre-Emil Højbjerg skiftede fra Bayern München til Southampton i 2016 for en overgangssum på cirka 114 millioner kroner. Han har spillet 26 landskampe for Danmark og har vundet Champions League og fire mesterskaber som Bayern-spiller. 

Tottenham har fået et hul på midtbanen efter salget af Christian Eriksen til Inter. Pierre-Emil Højbjerg spiller dog som udgangspunkt lidt længere tilbage på banen end sin landsholdskollega. Den 24-årige terrier og Southampton ligger i øjeblikket på en niendeplads i Premier League. Hvis klubben holder sig i den bedre halvdel af tabellen, vil det være en væsentlig forbedring i forhold til sidste sæson, hvor klubben måtte kæmpe for at undgå nedrykning.