Hvis Frank Lampard bliver ny manager i Chelsea, kan klubbens transferkarantæne tage en del af presset fra ham, mener Paul Merson. 

Med Maurizio Sarris skifte til Juventus, skal Chelsea have en ny manager. Klublegenden Frank Lampard er ifølge flere engelske medier favorit til at overtage jobbet på trods af, at den 40-årige englænder blot har et enkelt års erfaring som manager i Derby County. 

Men Frank Lampard har gjort det godt i Derby, pointerer den tidligere Arsenal-spiller og nuværende fodboldkommentator Paul Merson over for Sky Sports. Det var imponerende, at Lampard fik klubben i Playoff-finalerne i Championship, siger han. Men skal Lampard være Chelsea-manager, vil presset være meget anderledes. Men da klubben har fået karantæne fra at købe spillere i de næste to transfervinduer af FIFA, kan det være med til at neddrosle forventningerne, mener Paul Merson. 

”Du får ikke en manager ind, som skal lave handler for flere hundrede millioner og med et pres for at hente spillere – særligt når han ikke har været i den situation før, og vi taler om manglende erfaring. Ole Gunnar Solskjær har været træner i Molde og imponerede ikke i Cardiff, og han skal hente spillere til de priser. Frank vil komme til et hold, der er, som det er, og tilhængerne vil være tålmodige med ham, da han er en legende.”

Frank Lampard forventes at bringe sin assistenttræner i Derby Jody Morris med sig til Chelsea, og Morris kender også klubben i forvejen som tidligere spiller, og det er en fordel, understreger Paul Merson. 

”Morris kender de unge spillere i Chelsea, som er på vej til at bryde igennem. Dem er der mange af i Chelsea, og det vil være en god lejlighed til at give dem chancen.”

Seneste melding fra Derby County går på, at klubben endnu har til gode at høre fra Chelsea, hvorvidt de er interesseret i at hente klubbens manager.