Rasmus Højlund har fået en blandet start i sin liv hos Manchester United.

Mens han har vist sig som en målfarlig angriber i Champions League, er det endnu ikke lykkedes ham at finde netmaskerne i Premier League.

I et interview med Viaplay har Højlund selv kommenteret, at det ikke gør nogen forskel for ham, om hans mål kommer i Premier League eller Champions League.

Denne holdning møder dog modstand fra den danske fodboldlegende Michael Laudrup. Under en Viaplay-udsendelse, hvor Manchester United stod over for Galatasaray, udtrykte Laudrup sin uenighed med Rasmus Højlund.

Han pointerede, at det er essentielt for en spiller i en klub som Manchester United at score i Premier League. “Nej, den er ikke helt ligegyldig. Det er den ikke. For han spiller i Manchester United. Han spiller ikke i en eller anden bundklub, hvor det er fint, hvis du scorer i hver tredje eller fjerde kamp. Han spiller altså i Manchester United,” sagde Laudrup.

Laudrup anerkendte Højlunds chancer og indsats på banen, men understregede vigtigheden af at score i den engelske topdivision. “Som Preben (Elkjær, red.) siger, så har han haft chancerne, og det synes jeg er positivt. Det ville være værre, hvis han altid lige kom for sent eller ikke er der, når bolden kommer. Det er han jo. Men det er ikke lige meget, hvordan fordelingen er,” forklarede Laudrup.

Den tidligere Barcelona- og Real Madrid-stjerne påpegede også, at der er kort snor i en stor klub som Manchester United, og at Højlund skal begynde at score i Premier League. “Jeg synes, at han er meget sympatisk, det er der ingen tvivl om. Men han skal forstå, at han er i Manchester United. Og det vil sige, at han skal til at score i Premier League. Det er ikke nok, at vi eller andre kan stå efter kamp og sige ‘nu kom han til to chancer og han arbejder så hårdt og han er der og det skal nok komme’. Det skal komme,” sagde Laudrup.

Laudrup udtrykte sin støtte til Højlund og håbede på, at han snart ville finde formen i Premier League.

Rasmus Højlund har indtil videre scoret fem mål i fem Champions League-kampe for Manchester United, mens han i sine ni Premier League-kampe endnu ikke har fundet vej til målet.