Real Madrid har endnu engang bevist, at de er et hold, der nægter at bukke under for presset. Selvom Borussia Dortmund gav alt, hvad de havde, i Champions League-finalen, var det alligevel Real Madrid, der løb af med sejren med en 2-0 sejr. Det er deres 15. titel og den sjette inden for de sidste 11 år.

Det skriver Defector.

Dortmund kom med en fræk og aggressiv strategi, hvor de fokuserede på lynhurtige kontraangreb. Især Karim Adeyemi gav den gas mod Dani Carvajal på højre side af Madrid-forsvaret. Dortmund fik skabt flere farlige chancer i første halvleg og udskød deres modstandere med otte afslutninger mod kun to fra Madrid. Alligevel formåede Real Madrid at stå imod, takket være deres usædvanlige evne til at forsvare og de mirakuløse redninger fra Thibaut Courtois.

Heltemodige Redninger og Uventede Helte

Courtois, som netop var kommet tilbage efter en ACL-skade, var en sand væg i målet. Han forhindrede bl.a. Marcel Sabitzers skud og afværgede en næsten sikker scoring fra Adeyemi i det 21. minut. Dortmunds bedste chance kom, da Adeyemi driblede uden om Courtois, men hans berøring var for lang, og Carvajal nåede at få en fod på bolden.

Real Madrid tog gradvist kontrollen over kampen i anden halvleg, hvor Dortmund begyndte at miste pusten. Madrid udlignede boldbesiddelsen og begyndte at udføre deres egen serie af kontraangreb. Jude Bellingham og Vinicius Junior var konstant farlige, og til sidst lykkedes det Carvajal, på trods af sin alder og størrelse, at score det afgørende mål med et hovedstød efter en hjørnesparksituation i det 74. minut.

En Lys Fremtid for Real Madrid

Med et mål mere fra Vinicius i det 83. minut blev kampen definitivt lukket. Dortmund kunne ikke længere følge med, og Madrid sikrede sig endnu en triumf. Fremtiden ser også lys ud for Los Blancos. Med unge talenter som Federico Valverde og Eduardo Camavinga samt den forventede ankomst af Kylian Mbappé, ser Real Madrid ud til at være godt rustet til at dominere europæisk fodbold i mange år fremover.

Carvajal og de andre erfarne spillere viste, at de stadig har meget at tilbyde, selvom nye stjerner er på vej. Selvom Toni Kroos går på pension, og Luka Modrić er på vej ud, ser det ud til, at Real Madrid har en perfekt blanding af ungdom og erfaring til at fortsætte deres succes.