Da Montenegro mødte England forleden i kvalifikationen til EM, blev flere af de engelske spilere mødt af racistiske tilråb fra tilskuerne. Nu ser det ud til, at UEFA går ind i sagen. 

England slog mandag Montenegro 5-1 i kvalifikationskampen til EM, hvor Raheem Sterling scorede hattrick. Men både Sterling, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi måtte lægge ører til racistiske tilråb fra hjemmepublikummet undervejs i kampen.

Hattrickhelten sagde efter kampen, at han personligt ikke havde hørt tilråbene, men understregede, at han mente, at Montenegro bør fratages muligheden for at spille på hjemmebane som straf. Den 18-årige debutant fra Chelsea, Callum Hudson-Odoi, fortalte, at han hørte abelyde fra tilskuerrækkerne, når han havde bolden.

Den engelske landstræner Gareth Southgate bekræftede efterfølgende, at England vil rapportere de racistiske tilråb til UEFA, som han selv hørte i forbindelse med, at Danny Rose fik en advarsel i kampens overtid. Montenegros landstræner Ljubisa Tumbakovic sagde til gengæld, at han ikke hørte nogen racistiske tilråb fra lægterne under kampen. 

Ifølge reglerne i europæisk fodbold kan et hjemmehold som minimum få karantæne fra at spille på eget stadion, hvis tilskuerne kommer med racistiske tilråb. Den administrerende direktør for den verdensomspændende spillerforening FIFPro, Bobby Barnes, fortæller til SkySports, at han har talt med UEFA-præsident Alexander Ceferin, som har forsikret ham om, at der bliver taget hånd om sagen. 

”Alexander Ceferin udtrykte sine frustrationer over, at racismen igen har vist sit grimme ansigt. Han understregede, at han var opsat på at gøre noget for at få fjernet denne plet på spillet. Der ville blive grebet til handling, så snart beviserne er undersøgt. Jeg har arbejdet sammen med ham i forbindelse med flere hændelser, hvor han har udøvet sin indflydelse for at sikre, at der bliver gjort noget ved racismen, og jeg er sikker på, at han har intentioner om at tackle dette problem,” forklarer den slovenske fodboldpræsident til det engelske medie.