Jose Mourinho fik en advarsel af dommeren efter et sammenstød med Southamptons målmandstræner. Det var fortjent, siger Tottenhams manager, der i samme ombæring kritiserer VAR-teknologien.

Dommer Mike Dean serverede et gult kort til Tottenhams portugisiske manager Jose Mourinho i midten af anden halvleg af opgøret mod Southampton på St. Mary’s. En kamp, som hjemmeholdet vandt 1-0. Spurs-manageren blev irriteret over, hvad han anså som tidsudtrækning, da Southampton skiftede matchvinderen Danny Ings ud i det 76. minut, og hans irritation førte til et sammenstød med hjemmeholdets målmandstræner Andrew Sparks. 

”Jeg synes, at det var fair at give mig et gult kort, da jeg var ubehøvlet. Men jeg var ubehøvlet over for en idiot. Af en eller anden grund var jeg ubehøvlet, men det var jeg, og derfor fortjente jeg at få en advarsel,” sagde Londonklubbens manager ifølge Sky Sports.

Jose Mourinho benyttede lejligheden til at kritisere VAR-teknologien, som er blevet indført i Premier League i denne sæson. I opgøret var der flere hændelser, der blev set efterset – herunder en situation, hvor Tottenham appellerede for straffe til Dele Ali og et mål af Harry Kane, der blev underkendt på grund af offside. 

”For mig er dommerne ikke længere dommere. Jeg mener, at man burde ændre navnet på VAR, da de ikke er video-assistent-dommere. De er video-dommere. De ér dommerne. Det er mærkeligt, man ser dommerne på banen, men de er ikke dommere, de er assistenter,” siger Mourinho, som mener, at de personer, der sidder uden for banen og ser situationerne igennem på tv, har for meget magt. 

”Når det gælder offside, så fik vi et mål af Harry Kane annuleret på, jeg ved ikke, hvor lille en margin. Så fik Norwich et mål annuleret imod os. Jeg ved ikke, hvor snæver en dom, det var, og så igen i dag(fik Tottenham et mål annuleret),” pointerer portugiseren, som dog også indrømmede, at han ikke selv havde set situationen igennem i langsom gengivelse.