Sponsoreret indhold

Snart er der gået 3 måneder, siden sidste gang, vi kunne tænde for tv’et til lyden af vores yndlingssport. Fodbolden har ligget stille i det meste af verden, mens corona krisen har hærget verden. Noget tyder også på, at de velkendte tilstande har lange udsigter. Nok er sporten startet op i Bundesligaen igen, og flere andre ligaer i Europa holder fast i, at sæsonen skal afgøres og genoptages.

Det er dog med den konsekvens, at tilskuerne forsat må følge deres favorit hold hjemme fra stuen. Dette har også fået publikum til at søge mod andre underholdningsformer og markeder, for at få tilfredsstillet sportstrangen. Online Fifa, sports betting og online live casino, er iblandt de markeder, som har set op mod 200% stigning i aktivitet de seneste 2 måneder. 

6 positive tests I premier league.

Senest har the independent kunne berette om 6 positive tilfælde af corona test i premier league. Samme gjorde sig gældende i forrige uge, da Union Berlin i Tyskland, måtte kapitulere og distancere sig fra weekendens åbning af Tysk fodbold. Fodbolden er i sandhed på prøve som seerværdig sport i tiden. Hvis den skal kunne leve på den rene underholdning, og ikke følelserne for et specifikt hold – Så er netop mangel på tilskuere på stadion et kæmpe problem. 

Ken Ilsø sagde det ganske passende i Fodbold FM forleden. Manglen på tilskuere på stadion, er med til at gøre atmosfæren monoton, og fokus forsvinder hurtigere fra kampen. Man lader sig ikke rive med på samme måde, af spillernes udråb, som man gør det, når der sidder 40.000 gale italienere på San Siro og skriger på en offside kendelse! 

Vender vi nogensinde tilbage til det normale? 

Det er det store spørgsmål, som vi skal have besvaret henover de næste 6-12 måneder. Kigger man f.eks. hos bookmakerne på nettet, kan man se forandringen, der allerede er trådt i kraft. Hvor man for 20 dage siden havde mulighed for at spille på 3-5 kampe i Fifa om dagen, er dette i dag totalt forandret.

Flere udbyder over 50 kampe dagligt, og det er svært at se denne foranding, vende tilbage igen. Derfor har manglerne i fodbolden, også allerede haft betydning for eSport generelt. ESport er blevet væsentlig mere populært de senere år – og lige nu tyder det meste på, at corona krisen bidrager til at accelerere den popularitet. At fodboldklubber som FC Midtjylland indfører tiltag som drive-in fodbold hjælper. Men spørgsmålet er, om det på den længere bane, også er nok.

Man kunne godt frygte, på vegne af vores kære sport, at mange i løbet ad den næste tid, mister interessen for sporten, Måske til fordel for esport, FIFA, LOL og de mange ander muligheder online.