Manchester Citys Erling Haaland er normalt kendt for sin målfarlighed og imponerende fysik.

Der var det en overraskelse for mange, at han blev sat på bænken til onsdagens kamp mod Aston Villa.

Dette skridt blev taget af Citys cheftræner, Pep Guardiola, efter Haaland modtog kritik for sin indsats mod Arsenal.

Kritikken kom fra ingen ringere end Manchester Uniteds legende, Roy Keane, der beskrev Haalands spil som “dårligt” og sammenlignede ham med en spiller fra League Two, Englands fjerdebedste fodboldrække.

Dette var efter en kamp, hvor Haaland ikke formåede at score i det målløse opgør mod Arsenal. Det førte til, at han blev sat på bænken, da Villa gæstede Etihad Stadium.

Guardiola insisterer dog på, at beslutningen om at sætte Haaland på bænken blot var for at give ham hvile.

I et interview med TNT Sports forud for Premier League-kampen mod Aston Villa blev Guardiola spurgt, om hans beslutning om at bænke både Haaland og holdkammeraten Kevin De Bruyne blot handlede om at administrere deres spilletid. “Ja,” svarede City-chefen.

Med kun to og en halv dag til næste kamp kl. 12:30 mod Crystal Palace, understregede Guardiola vigtigheden af at have en stor og dygtig trup, hvilket Manchester City bestemt har.

Guardiola svarede også på Keanes kritik ved at fremhæve Haalands betydning for holdet. “Han er verdens bedste angriber. Han hjalp os med at vinde sidste sæson, og grunden til, at vi ikke skabte mange chancer for Erling, er, at vi har brug for mere tilstedeværelse i det sidste tredjedel med flere spillere,” sagde Guardiola.

Han tilføjede, at der kan være mange grunde til, at en spiller ikke præsterer, herunder trænerens beslutninger, modstanderens kvalitet, eller simpelthen fordi fodbold er en holdsport med mange variabler.

I kampen mod Aston Villa var det dog Jack Grealish, der fik chancen fra start, efter at have imponeret Guardiola i træningen op til kampen.

Guardiolas beslutning om at hvile stjernespillere som Haaland og De Bruyne viser den dybde og kvalitet, Manchester City har i deres trup, hvilket er afgørende i en sæson fyldt med kampe på højt niveau både nationalt og internationalt.